Nuorten kenkiä Vitiksen eteisessä

Tervetuloa mukaan meidän seurakunnan nuorisotyöhön!

Säännöllistä viikkotoimintaa nuorille on tarjolla Oloiltojen muodossa Toimitalo Pietarin Nuorisotila Vitiksessä (Terveystie 11, B-sisäänkäynti).

Avoinna olevat ilmoittautumiset:

-Isoshaku talviloman rippikouluihin 2023

Toimintaamme voi seurata myös somessa. Meidät löydät Instagramista @nuorisotilavitis ja YouTubesta Nuorisotila Vitis. Päivitämme someen ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Kannattaa seurata meitä!

Tulevaa lähiajan toimintaa voit seurata myös tämän sivun alaosasta. Tsekkaa se läpi ja tuu mukaan! Olemme  kuulolla, jos haluat jutella ja jakaa suruja, murheita, ilon aiheita tai ylipäätään elämää jonkun kanssa joko ihan livenä tai sitten esim. somen välityksellä.

Olemme täällä teitä varten ja yhdessä tästä selvitään!

Terveisin, nuorisotyön tiimi Marjo, Sanna, Mari, Tiina ja Jukka

Mitä toimintaa meillä järjestetään ja mitä se pitää sisällään?

Oloillat ovat perjantaisin klo 19-23 Nuorisotila Vitiksessä. Oloillat on tarkoitettu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Oloilloissa on paikalla kaksi työntekijää sekä iltavalvoja. Illan aikana on mahdollisuus viettää aikaa kavereiden kanssa vaikkapa jutustellen, piirtäen soitellen, laulaen ja pelaillen (lautapelejä, biljardia, korista, sählyä yms.) sekä noin klo 20:30 hiljennymme yhteiseen iltahartauteen, jonka nuorten tiimi on valmistanut. Illassa olevat työntekijät ovat paikalla juuri sinua varten, joten tule rohkeasti jututtamaan. Oloilloissa on tarjolla iltapalaa.

Tulevat Oloillat:

19.5. Marjo ja Sanna
26.5. Tiina ja Sanna
2.6. Sanna

Vitiksen Kesäillat ovat kesä-heinäkuun ajan nuorille suunnattuja nk. avoimia ovia. Vitiksen ovet ovat auki keskiviikkoisin klo 19-22. Kesäiltojen sisältö on sama kuin Oloilloissa; voit tulla pelailemaan kavereiden kanssa, vaihtelemaan kesäkuulumisia, juomaan kahvia ja syömään jäätelöä. Iltahartaus on klo 20:30.

K-16 Lautapeli-illat
on l
autapeliharrastajille tarkoitettuja iltoja maanantaisin klo 18:30 - 22:00 Nuorisotila Vitiksessä.

Walk in terapia / Walk in talk

Ylivieskan seurakunnassa tarjotaan jälleen  matalan kynnyksen Walk in-terapiaa mielen hyvinvoinnin tueksi 16–30-vuotiaille nuorille. Toiminta alkaa 13.2. Toiminta on maksutonta, anonyymiä ja ilman ajanvarausta toteutuvaa ammatillista keskusteluapua. Keskusteluapua on tarjolla Pyhän Kolminaisuuden kirkolla keväällä 2023  maanantai-iltapäivisin klo 16-19 . Keskusteluapua tarjoavat koulutetut terapeutit ja pitkän linjan mielenterveyden ammattilaiset.

Ammatillista apua on tarjolla kaikkiin mieltä askarruttaviin, lyhyt- tai pitkäaikaisiin ajatusjumeihin, haastaviin elämäntilanteisiin, kouluun, opiskeluun, itsenäistymiseen, terveyteen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen, kriiseihin tai mihin tahansa nuorta mietityttävään asiaan.

Ajankohdat kevät 2023

Helmikuu 13.2. / 20.2. / 27.2. / Maaliskuu 6.3. / 13.3. / 20.3. / 27.3. Huhtikuu 17.4. /24.4. Toukokuu 8.5. / 15.5. / 22.5. / 29.5.

PääsiäisVitis 6.4.2023 PääsiäisVitiksessä valvotaan koko kiirastorstain ja pitkäperjantain välinen yö Nuorisotila Vitiksessä, pääsiäiseen liittyvien teemojen äärellä. Jotta hereillä pysyminen olisi taattu, illan/yön aikana on ohjelmaa n. tunnin välein pääsiäismunien metsästyksestä, hiljentymiseen ja mäenlaskuun. Paikalla olo edellyttää ohjelmaan osallistumista. Nukkua saa vain kotona! Tapahtumaan tulossa ilmoittautuminen keväällä 2023.

Retket ja leirit nuorille

Isosten Kokoontumisajot 5.-7.5.2023
Nuorten Joululeiri Joulukuussa 2023

KeIsko
Joka vuosi hiljaisella viikolla joukko nuoria saa käteensä todistuksen KeIskoon osallistumisesta. KeIskoon eli kerhonohjaaja- ja isoskoulutukseen voi osallistua käytyään rippikoulun ja uusi KeIskokoulutus alkaa syksyllä. KeIsko antaa valmiudet toimia kerhonohjaajana sekä isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikoululeireillä. Isosena pääsee toimimaan mm. ryhmänohjaajana, innostajana, yhteishengenluojana, seurakuntanuorenmallina ja tiedottaja sekä monena muuna. Koulutuksessa pääsee tutustumaan huippuihin tyyppeihin ja kehittämään omia esiintymis-, vuorovaikutus- ja johtamistaitoja. Kuten Jeesuksen opetuslapsetkin olivat kaikki erilaisia, myös isosen tehtäviin tarvitaan erilaisia nuoria. Tärkeintä on olla mukana omana itsenään.

KeIsko 2022–2023
Keiskoon kuuluvat seuraavat osat:
a) 4 viikonloppuleiriä Törmälässä
b) osallistuminen gospelkonserttiin, Jokigospel

c) riparilaisten Ryhmis-iltojen ohjaaminen
d) kirjallisen hartauden valmistaminen pareittain

Leirijaksojen ajankohdat:
Keisko I      23-25.9.2022

Keisko II     4-6.11.2022

Keisko III    3.-5.2.2023
Keisko IV   17.-19.3.2023

Jokigospel tapahtuma helmikuussa

Päivänavaukset yläkouluilla ja lukiolla kerran viikossa. Päivänavauksien toteuttamiseen osallistuvat nuorisotyönohjaajat, papit ja kanttorit.

Koulupäivystykset Kaisaniemen yläkoululla tiistaisin klo 10-11:30 sekä Taanilan yhtenäiskoululla keskiviikkoisin klo 10-11:30 (noin joka toinen viikko)

Nuorten tiimi on tärkeä seitsemän hengen nuorten vapaaehtoisryhmä, joka on mukana järjestämässä iltoja, leirejä ja tapahtumia nuorille. Nuorten tiimi on mukana mm. KeIskoissa, Oloilloissa ja Nuorten joululeirillä. Nuorten tiimissä yksi nuori voi kerrallaan olla kaksi vuotta. Uuden nuorten tiimin valinta tehdään keväällä Isosten kokoontumisajoissa, jossa nuoret valitsevat uudet tiimiläiset.

vt. johtava nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö
nuorisotyönohjaaja / varhaisnuorisotyö
nuorisotyönohjaaja / oppilaitostyö
vs. nuorisotyönohjaaja