Nuorten kenkiä Vitiksen eteisessä

Tervetuloa mukaan meidän seurakunnan nuorisotyöhön!

 

Säännöllistä viikkotoimintaa nuorille on tarjolla Oloiltojen muodossa Toimitalo Pietarin Nuorisotila Vitiksessä (Terveystie 11, B-sisäänkäynti).

Toimintaamme voi seurata myös somessa. Meidät löydät Instagramista @nuorisotilavitis ja YouTubesta Nuorisotila Vitis. Päivitämme someen ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Kannattaa seurata meitä!
Tulevaa lähiajan toimintaa voit seurata myös tämän sivun alaosasta. Tsekkaa se läpi ja tuu mukaan! Olemme  kuulolla, jos haluat jutella ja jakaa suruja, murheita, ilon aiheita tai ylipäätään elämää jonkun kanssa joko ihan livenä tai sitten esim. somen välityksellä. 
Olemme täällä teitä varten ja yhdessä tästä selvitään!
Terveisin, nuorisotyön tiimi Marjo, Sanna, Mari, Tiina ja Jukka

     

AVOINNA OLEVAT ILMOITTAUTUMISET: 

-


MITÄ TOIMINTAA MEILLÄ JÄRJESTETÄÄN JA MITÄ SE PITÄÄ SISÄLLÄÄN? 

PAKOHUONEPELI KADONNUT AARRE

Pakopelihuone on rantautunut taas nuorisotila vitiksen kerhohuoneeseen. Peli on pelattavissa 20.-28.5.2023.
Tunnin kestävä huone tarjoaa tehtäviä, jotka pistävät aivonystyrät koville ja tiimitaidot testiin. 

Huomioon otettavia asioita:

  • Pelissä tarvitsee luku- ja laskutaitoa.
  • Ryhmäkoon suositus: 2-6 henkilöä (huoneessa tekemistä ei välttämättä riitä suuremmille ryhmille)
  • Peli sopii kaikenikäisille (Tule pelaamaan esim. perheen, kaveriporukan tai vaikka naapurin kanssa)
  • Mikäli joudut perumaan varauksen esim. sairaustapauksen vuoksi tai haluat lisätietoa, laita tekstiviestiä /whatsapp numeroon 044 7118623 (Tiina Wallin)

Huoneen tarina: Olette saapuneet vanhaan mökkiin keskellä metsää. Olette kuulleet, että siellä on aarre. Pian kuulette selkänne takaa kuinka vanha ovi narahtaa hiljalleen auki. Joku muukin on kuullut aarteesta. Piiloudutte vaatekaappiin ja pienestä halkeamasta näette kuinka toiset etsijät löytävät sen. Se hohtaa kultaisena, mutta toiset etsijät eivät pidäkkään sitä minkään arvoisena, vaan repivät sen pieniin osiin. Heidän lähtiessään ovesta, tuulen vire tempaisee osat levittäen ne ympäri metsää. 
Odotatte hetken, ennen kuin uskallatte astua mökin ovesta ulos, jotta toiset etsijät ovat varmasti lähteneet pois. Astuessanne ovesta ulos huomaatte, että metsä on jotenkin muuttunut siitä kun saavuitte sen läpi mökille. Aarteen voima on muuttanut metsän tuttuihin kertomuksiin, mutta kuinka nyt löydätte tienne pois metsästä. Kerätkää palaset ja palauttakaa aarre takaisin mökkiin tunnin sisällä, tai jäätte metsän vangeiksi. 

OLOILTA
ovat perjantaisin klo 19-23 Nuorisotila Vitiksessä. Oloillat on tarkoitettu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Oloilloissa on paikalla kaksi työntekijää sekä iltavalvoja. Illan aikana on mahdollisuus viettää aikaa kavereiden kanssa vaikkapa jutustellen, piirtäen soitellen, laulaen ja pelaillen (lautapelejä, biljardia, korista, sählyä yms.) sekä noin klo 20:30 hiljennymme yhteiseen iltahartauteen, jonka nuorten tiimi on valmistanut. Illassa olevat työntekijät ovat paikalla juuri sinua varten, joten tule rohkeasti jututtamaan. Oloilloissa on tarjolla iltapalaa.

Tulevat Oloillat:
LA 3.6. klo 19-22 Marjo ja Mari

VITIKSEN KESÄOLOILLAT
 ovat kesä-heinäkuun ajan nuorille suunnattuja nk. avoimia ovia. Vitiksen ovet ovat auki keskiviikkoisin klo 19-22. Kesäiltojen sisältö on sama kuin Oloilloissa; voit tulla pelailemaan kavereiden kanssa, vaihtelemaan kesäkuulumisia, juomaan kahvia ja syömään jäätelöä. Iltahartaus on klo 20:30. 
7.6.
14.6.
21.6.
28.6.
12.7.
19.7.

K-16 LAUTAPELI-ILTA

on l
autapeliharrastajille tarkoitettuja iltoja maanantaisin klo 18:30 - 22:00 Kokoushuone Bäckman (Toimitalo Pietari).

WALK IN TERAPIA / WALK IN TALK 

Ylivieskan seurakunnassa tarjotaan jälleen  matalan kynnyksen Walk in-terapiaa mielen hyvinvoinnin tueksi 16–30-vuotiaille nuorille. Toiminta alkaa 13.2. Toiminta on maksutonta, anonyymiä ja ilman ajanvarausta toteutuvaa ammatillista keskusteluapua. Keskusteluapua on tarjolla Pyhän Kolminaisuuden kirkolla keväällä 2023  maanantaisin klo 16-18 . Keskusteluapua tarjoavat koulutetut terapeutit ja pitkän linjan mielenterveyden ammattilaiset.

Ammatillista apua on tarjolla kaikkiin mieltä askarruttaviin, lyhyt- tai pitkäaikaisiin ajatusjumeihin, haastaviin elämäntilanteisiin, kouluun, opiskeluun, itsenäistymiseen, terveyteen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen, kriiseihin tai mihin tahansa nuorta mietityttävään asiaan.

Ajankohdat kevät 2023
Toukokuu 8.5. / 15.5. / 22.5. / 29.5.
 

PÄÄSIÄISVITIS 6.4.2023 
PääsiäisVitiksessä valvotaan koko kiirastorstain ja pitkäperjantain välinen yö Nuorisotila Vitiksessä, pääsiäiseen liittyvien teemojen äärellä. Jotta hereillä pysyminen olisi taattu, illan/yön aikana on ohjelmaa n. tunnin välein pääsiäismunien metsästyksestä, hiljentymiseen ja mäenlaskuun. Paikalla olo edellyttää ohjelmaan osallistumista. Nukkua saa vain kotona! Tapahtumaan tulossa ilmoittautuminen keväällä 2023. 

RETKET JA LEIRIT NUORILLE
Lisätietoa tästä

KEISKO
KeIskoon eli kerhonohjaaja- ja isoskoulutukseen voi osallistua käytyään rippikoulun ja uusi KeIskokoulutus alkaa syksyllä. KeIsko antaa valmiudet toimia kerhonohjaajana sekä isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikoululeireillä. 
Lisätietoa tästä

PÄIVÄNAVAUKSET
Taanilassa, Kaisaniemessä ja lukiolla kerran viikossa. Päivänavauksien toteuttamiseen osallistuvat nuorisotyönohjaajat, papit ja kanttorit.
Nuorisotyönohjaajat käyvät Koivupuhdon koululla pitämässä päivänavauksia kerran kuukaudessa.

KOULUPÄIVYSTYKSET
Kaisaniemen yläkoululla tiistaisin klo 10-11:30 sekä Taanilan yhtenäiskoululla keskiviikkoisin klo 10-11:30 (noin joka toinen viikko)
Koivupuhdon koululla noin kerran kuukaudessa.

NUORTEN TIIMI
on tärkeä seitsemän hengen nuorten vapaaehtoisryhmä, joka on mukana järjestämässä iltoja, leirejä ja tapahtumia nuorille. Nuorten tiimi on mukana mm. KeIskoissa, Oloilloissa ja Nuorten joululeirillä. Nuorten tiimissä yksi nuori voi kerrallaan olla kaksi vuotta. Uuden nuorten tiimin valinta tehdään keväällä Isosten kokoontumisajoissa, jossa nuoret valitsevat uudet tiimiläiset.

 

YouTube-video

Yhteystiedot

vt. johtava nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö
Ylivieskan seurakunta
nuorisotyönohjaaja / varhaisnuorisotyö
Ylivieskan seurakunta
nuorisotyönohjaaja / oppilaitostyö
Ylivieskan seurakunta
vs. nuorisotyönohjaaja
Ylivieskan seurakunta
Terveystie 11
84100 Ylivieska
johtava nuorisotyönohjaaja (opintovapaalla 1.9.2022- 31.5.2023)
Ylivieskan seurakunta