Nuoret ristin ympärillä

NUORISOTYÖ

Tervetuloa mukaan meidän seurakunnan nuorisotyöhön!

Säännöllistä viikkotoimintaa nuorille on tarjolla Oloiltojen ja Iltakirkkojen muodossa Toimitalo Pietarin Nuorisotila Vitiksessä (Terveystie 11, B-sisäänkäynti).

Avoinna olevat ilmoittautumiset:
Voit ilmoittautua KeIskoon (kerhonohjaaja - ja isoskoulutukseen) tästä

Toimintaamme voi seurata myös somessa. Meidät löydät Instagramista @nuorisotilavitis, Facebookista Nuorisotila Vitis ja YouTubesta Nuorisotila Vitis. Päivitämme someen ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Kannattaa seurata meitä!

Aloittelemme toimintaa syksyn aikana viikosta 33 lähtien. Muistathan ettet tule sairaana toimintaan mukaan ja noudata vallitsevia ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä. Suosittelemme maskin käyttöä.

Tulevaa lähiajan toimintaa voit seurata myös tämän sivun alaosasta. Tsekkaa se läpi ja tuu mukaan! Olemme edelleen myös kuulolla, jos haluat jutella ja jakaa suruja, murheita, ilon aiheita tai ylipäätään elämää jonkun kanssa joko ihan livenä tai sitten esim. somen välityksellä.

Olemme täällä teitä varten ja yhdessä tästä selvitään!

Terveisin, nuorisotyön tiimi Marjo, Sanna, Mari, Tiina ja Jukka

Mitä toimintaa meillä järjestetään ja mitä se pitää sisällään?

Oloillat ovat perjantaisin klo 19-23 Nuorisotila Vitiksessä. Oloilloissa on paikalla kaksi työntekijää sekä iltavalvoja. Illan aikana on mahdollisuus viettää aikaa kavereiden kanssa vaikkapa jutustellen, piirtäen soitellen, laulaen ja pelaillen (lautapelejä, biljardia, korista, sählyä yms.) sekä noin klo 20 hiljennymme yhteiseen iltahartauteen, jonka nuorten tiimi on valmistanut. Illassa olevat työntekijät ovat paikalla juuri sinua varten, joten tule rohkeasti jututtamaan. Oloilloissa on tarjolla iltapalaa.

Syksy 2021 Oloillat

27.8. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

10.9. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

17.9. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

24.9. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

8.10. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

15.10. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

22.10. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

12.11. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

19.11. Nuorisotila Vitis klo 19- 23

Iltakirkot ovat kerran kuukaudessa klo 18-18.30 Ylivieskan kirkossa. Iltakirkko on nuorekkaampi jumalanpalvelus hetki, jossa lauletaan Nuoren Seurakunnan Veisuja. Iltakirkot valmistellaan ja toteutetaan yhdessä uusien KeIskolaisten kanssa. Iltakirkot on tarkoitettu kaikenikäisille Nuoren Seurakunnan Veisuista innostuneille ja sen jälkeen on kiva nauttia vaikkapa kirkkokahvit tai –teet Vitiksessä.

Nuorille on tarjolla myös erilaisia retkiä ja leirejä. Leirit järjestetään Törmälässä. Uusimmat tiedot tulevista retkistä ja leireistä päivitetään tänne.

Nuorten joululeiri 2021

10-12.12. Leirikeskus Törmälässä

Joka vuosi hiljaisella viikolla joukko nuoria saa käteensä todistuksen KeIskoon osallistumisesta. KeIskoon eli kerhonohjaaja- ja isoskoulutukseen voi osallistua käytyään rippikoulun ja uusi KeIskokoulutus alkaa syksyllä. KeIsko antaa valmiudet toimia kerhonohjaajana sekä isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikoululeireillä. Isosena pääsee toimimaan mm. ryhmänohjaajana, innostajana, yhteishengenluojana, seurakuntanuorenmallina ja tiedottaja sekä monena muuna. Koulutuksessa pääsee tutustumaan huippuihin tyyppeihin ja kehittämään omia esiintymis-, vuorovaikutus- ja johtamistaitoja. Kuten Jeesuksen opetuslapsetkin olivat kaikki erilaisia, myös isosen tehtäviin tarvitaan erilaisia nuoria. Tärkeintä on olla mukana omana itsenään.

KeIsko 2021-2022
Keiskoon kuuluvat seuraavat osat:
a) 4 viikonloppuleiriä Törmälässä
b) osallistumisen gospelkonserttiin, Jokigospel
c) iltakirkon toteutukseen osallistuminen
d) kirjallisen hartauden valmistaminen pareittain

Leirijaksojen ajankohdat:
Keisko I      1-3.10.2021
Keisko II     5-7.11.2021
Keisko III    Maaliskuu 2022
Keisko IV    Toukokuu 2022

KeIskon poissaolojen preppauspäivät katsotaan tilanteen mukaan.

Päivänavaukset yläkoululla ja lukiolla kerran viikossa. Päivänavauksien toteuttamiseen osallistuvat nuorisotyönohjaajat, papit ja kanttorit.

Nuorten tiimi on tärkeä seitsemän hengen nuorten vapaaehtoisryhmä, joka on mukana järjestämässä iltoja, leirejä ja tapahtumia nuorille. Nuorten tiimi on mukana mm. KeIskoissa, Oloilloissa ja Nuorten joululeirillä. Nuorten tiimissä yksi nuori voi kerrallaan olla kaksi vuotta. Uuden nuorten tiimin valinta tehdään keväällä Isosten kokoontumisajoissa, jossa nuoret valitsevat uudet tiimiläiset.

Ylivieskan seurakunnan Nuorten Tiimissä kaudella 2021-2022 ovat mukana Hannu, Elia, Luukas, Emma, Miro, Mimmi ja Otto.

johtava nuorisotyönohjaaja (opintovapaalla 1.9.2021-31.5.2022)
Ylivieskan seurakunta
nuorisotyönohjaaja / lähetyssihteeri (virkavapaalla 10.8.2020-31.12.2021)
nuorisotyönohjaaja / varhaisnuorisotyö