Nuoret ristin ympärillä

NUORISOTYÖ

Tervetuloa mukaan meidän seurakunnan nuorisotyöhön!

Säännöllistä viikkotoimintaa nuorille on tarjolla Oloiltojen ja Iltakirkkojen muodossa Toimitalo Pietarin Nuorisotila Vitiksessä (Terveystie 11, B-sisäänkäynti).

Nyt poikkeusolojen aikana toimintamme on ollut paljonkin somessa. Meidät löydät Instagramista @nuorisotilavitis, Facebookista Nuorisotila Vitis ja YouTubesta Nuorisotila Vitis. Päivitämme someen ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Kannattaa seurata meitä!

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että pääsemme avaamaan vihdoinkin Vitiksen ovet. Jippiiiiii!!! Nimittäin perjantaina 11.9.2020 klo 19-23 on Oloilta pitkästä aikaa! Muistathan ettet tule sairaana toimintaan mukaan ja noudata vallitsevia ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä.

Tulevaa lähiajan toimintaa voit seurata myös tämän sivun alaosasta. Tsekkaa se läpi ja tuu mukaan! Olemme edelleen myös kuulolla, jos haluat jutella ja jakaa suruja, murheita, ilon aiheita tai ylipäätään elämää jonkun kanssa joko ihan livenä tai sitten esim. somen välityksellä.

Olemme täällä teitä varten ja yhdessä tästä selvitään!

Terveisin, nuorisotyön tiimi Sanna, Marjo, Juha, Jukka ja Hanne.

Mitä toimintaa meillä järjestetään ja mitä se pitää sisällään?

Oloillat ovat perjantaisin klo 19-23 Nuorisotila Vitiksessä. Oloilloissa on paikalla kaksi työntekijää sekä iltavalvoja. Illan aikana on mahdollisuus viettää aikaa kavereiden kanssa vaikkapa jutustellen, piirtäen soitellen, laulaen ja pelaillen (lautapelejä, biljardia, korista, sählyä yms.) sekä noin klo 20 hiljennymme yhteiseen iltahartauteen, jonka nuorten tiimi on valmistanut. Illassa olevat työntekijät ovat paikalla juuri sinua varten, joten tule rohkeasti jututtamaan. Oloilloissa on tarjolla iltapalaa.

Iltakirkot ovat kerran kuukaudessa klo 18-18.30 Nuorisotila Vitiksessä. Iltakirkko on nuorekkaampi jumalanpalvelus hetki, jossa lauletaan Nuoren Seurakunnan Veisuja. Iltakirkot valmistellaan ja toteutetaan yhdessä uusien KeIskolaisten kanssa. Iltakirkot ovat kaikenikäisille avoimia ja sen jälkeen on kiva nauttia vaikkapa kirkkokahvit tai –teet Vitiksessä.

Nuorille on tarjolla myös erilaisia retkiä ja leirejä. Leirit järjestetään Törmälässä. Uusimmat tiedot tulevista retkistä ja leireistä päivitetään tänne.

Joka vuosi hiljaisella viikolla joukko nuoria saa käteensä todistuksen KeIskoon osallistumisesta. KeIskoon eli kerhonohjaaja- ja isoskoulutukseen voi osallistua käytyään rippikoulun ja uusi KeIskokoulutus alkaa syksyllä. KeIsko antaa valmiudet toimia kerhonohjaajana sekä isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikoululeireillä. Isosena pääsee toimimaan mm. ryhmänohjaajana, innostajana, yhteishengenluojana, seurakuntanuorenmallina ja tiedottaja sekä monena muuna. Koulutuksessa pääsee tutustumaan huippuihin tyyppeihin ja kehittämään omia esiintymis-, vuorovaikutus- ja johtamistaitoja. Kuten Jeesuksen opetuslapsetkin olivat kaikki erilaisia, myös isosen tehtäviin tarvitaan erilaisia nuoria. Tärkeintä on olla mukana omana itsenään.

KeIsko 2020-2021
Keiskoon kuuluvat seuraavat osat:
a) 4 viikonloppuleiriä Törmälässä
b) osallistumisen gospelkonserttiin, Jokigospel
c) iltakirkon toteutukseen osallistuminen
d) kirjallisen hartauden valmistaminen pareittain

Leirijaksojen ajankohdat:
Keisko I      2.-4.10.2020
Keisko II     6.-8.11.2020
Keisko III    varmistuu myöhemmin
Keisko IV    varmistuu myöhemmin

KeIskon poissaolojen preppauspäivät katsotaan tilanteen mukaan.

Päivänavaukset yläkoululla ja lukiolla kerran viikossa. Päivänavauksien toteuttamiseen osallistuvat nuorisotyönohjaajat, papit ja kanttorit.

Kaksi nuorisotyönohjaajaa päivystää Jokirannan koululla tiistaisin klo 10.15-12. Koulupäivystyksissä voi kysyä rippikouluasioista tai on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia tai jutustella mielenpäällä olevista asioista.

Nuorten tiimi on tärkeä seitsemän hengen nuorten vapaaehtoisryhmä, joka on mukana järjestämässä iltoja, leirejä ja tapahtumia nuorille. Nuorten tiimi on mukana mm. KeIskoissa, Oloilloissa ja Nuorten joululeirillä. Nuorten tiimissä yksi nuori voi kerrallaan olla kaksi vuotta. Uuden nuorten tiimin valinta tehdään keväällä Isosten kokoontumisajoissa, jossa nuoret valitsevat uudet tiimiläiset.

Ylivieskan seurakunnan Nuorten Tiimi 2019-2020. Kuvassa Eemeli, Jaakko, Leevi, Emilia, Reeta, Iida ja Vili.

nuorisotyönohjaaja / lähetyssihteeri (virkavapaalla 10.8.2020-31.7.2021)
Ylivieskan seurakunta
vs. nuorisotyönohjaaja / lähetyssihteeri