Nuoret ristin ympärillä

NUORISOTYÖ

Tervetuloa mukaan meidän seurakunnan nuorisotyöhön!

Säännöllistä viikkotoimintaa nuorille on tarjolla Oloiltojen ja Iltakirkkojen muodossa Toimitalo Pietarin Nuorisotila Vitiksessä (Terveystie 11, B-sisäänkäynti).

Avoinna olevat ilmoittautumiset:

-

Toimintaamme voi seurata myös somessa. Meidät löydät Instagramista @nuorisotilavitis, Facebookista Nuorisotila Vitis ja YouTubesta Nuorisotila Vitis. Päivitämme someen ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Kannattaa seurata meitä!

Muistathan ettet tule sairaana mukaan toimintaan ja noudatat vallitsevia ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä. Suosittelemme maskin käyttöä.

Tulevaa lähiajan toimintaa voit seurata myös tämän sivun alaosasta. Tsekkaa se läpi ja tuu mukaan! Olemme  kuulolla, jos haluat jutella ja jakaa suruja, murheita, ilon aiheita tai ylipäätään elämää jonkun kanssa joko ihan livenä tai sitten esim. somen välityksellä.

Olemme täällä teitä varten ja yhdessä tästä selvitään!

Terveisin, nuorisotyön tiimi Marjo, Sanna, Mari, Tiina ja Jukka

Mitä toimintaa meillä järjestetään ja mitä se pitää sisällään?

Oloillat ovat perjantaisin klo 19-23 Nuorisotila Vitiksessä. Oloilloissa on paikalla kaksi työntekijää sekä iltavalvoja. Illan aikana on mahdollisuus viettää aikaa kavereiden kanssa vaikkapa jutustellen, piirtäen soitellen, laulaen ja pelaillen (lautapelejä, biljardia, korista, sählyä yms.) sekä noin klo 20:30 hiljennymme yhteiseen iltahartauteen, jonka nuorten tiimi on valmistanut. Illassa olevat työntekijät ovat paikalla juuri sinua varten, joten tule rohkeasti jututtamaan. Oloilloissa on tarjolla iltapalaa.

Vitiksen Kesäillat ovat kesä-heinäkuun ajan nuorille suunnattuja nk. avoimia ovia. Vitiksen ovet ovat auki keskiviikkoisin klo 19-22. Kesäiltojen sisältö on sama kuin Oloilloissa; voit tulla pelailemaan kavereiden kanssa, vaihtelemaan kesäkuulumisia, juomaan kahvia ja syömään jäätelöä. Iltahartaus on klo 20:30.

Vitiksen Kesäillat:

Nuorisotila Vitis, Terveystie 11

klo 19-22

8.6.    Marjo ja Jenna

15.6.  Sanna ja Mari

22.6.  Ei kesäiltaa - Hyvää Juhannusta!

29.6.  Jenna ja Mari

6.7.    Marjo ja Tiina

13.7.  Marjo ja Jenna

20.7.  Jenna ja Hanne

Syksyn ensimmäinen Oloilta pidetään perjantaina 19.8. klo 19-22

Iltakirkot ovat kerran kuukaudessa klo 18-18.30 Ylivieskan kirkossa. Iltakirkko on nuorekkaampi jumalanpalvelus hetki, jossa lauletaan Nuoren Seurakunnan Veisuja.  Iltakirkot on tarkoitettu kaikenikäisille Nuoren Seurakunnan Veisuista innostuneille. Sen jälkeen on kiva nauttia kirkkokahvit tai –teet Nuorisotila Vitiksessä.

PääsiäisVitis PääsiäisVitiksessä valvotaan koko kiirastorstain ja pitkäperjantain välinen yö Nuorisotila Vitiksessä, pääsiäiseen liittyvien teemojen äärellä. Jotta hereillä pysyminen olisi taattu, illan/yön aikana on ohjelmaa n. tunnin välein pääsiäismunien metsästyksestä, hiljentymiseen ja mäenlaskuun. Paikalla olo edellyttää ohjelmaan osallistumista. Nukkua saa vain kotona! Tapahtumaan tulossa ilmoittautuminen keväällä 2023.

Nuorille on tarjolla myös erilaisia retkiä ja leirejä. Leirit järjestetään Törmälässä. Uusimmat tiedot tulevista retkistä ja leireistä päivitetään tänne ja instagramiin.

Maata Näkyvissä -festarit 18-20.11.2022

Nuorten Joululeiri 16-18.12.2022

Isosten Kokoontumisajot toukouussa 2023

KeIsko

Joka vuosi hiljaisella viikolla joukko nuoria saa käteensä todistuksen KeIskoon osallistumisesta. KeIskoon eli kerhonohjaaja- ja isoskoulutukseen voi osallistua käytyään rippikoulun ja uusi KeIskokoulutus alkaa syksyllä. KeIsko antaa valmiudet toimia kerhonohjaajana sekä isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikoululeireillä. Isosena pääsee toimimaan mm. ryhmänohjaajana, innostajana, yhteishengenluojana, seurakuntanuorenmallina ja tiedottaja sekä monena muuna. Koulutuksessa pääsee tutustumaan huippuihin tyyppeihin ja kehittämään omia esiintymis-, vuorovaikutus- ja johtamistaitoja. Kuten Jeesuksen opetuslapsetkin olivat kaikki erilaisia, myös isosen tehtäviin tarvitaan erilaisia nuoria. Tärkeintä on olla mukana omana itsenään.

KeIsko 2022–2023
Keiskoon kuuluvat seuraavat osat:
a) 4 viikonloppuleiriä Törmälässä
b) osallistuminen gospelkonserttiin, Jokigospel
c) iltakirkon toteutukseen osallistuminen

d) riparilaisten Ryhmis-iltojen ohjaaminen
d) kirjallisen hartauden valmistaminen pareittain

Leirijaksojen ajankohdat:
Keisko I      23-25.9.2022

Keisko II     4-6.11.2022

Keisko III

Keisko IV

Jokigospel tapahtuma helmikuussa

Päivänavaukset yläkouluilla ja lukiolla kerran viikossa. Päivänavauksien toteuttamiseen osallistuvat nuorisotyönohjaajat, papit ja kanttorit.

Koulupäivystykset Taanilan yhtenäiskoululla keskiviikkoisin klo 10-11:30 sekä Kaisaniemen yläkoululla perjantaisin klo 10-11:30

Nuorten tiimi on tärkeä seitsemän hengen nuorten vapaaehtoisryhmä, joka on mukana järjestämässä iltoja, leirejä ja tapahtumia nuorille. Nuorten tiimi on mukana mm. KeIskoissa, Oloilloissa ja Nuorten joululeirillä. Nuorten tiimissä yksi nuori voi kerrallaan olla kaksi vuotta. Uuden nuorten tiimin valinta tehdään keväällä Isosten kokoontumisajoissa, jossa nuoret valitsevat uudet tiimiläiset.

vt. johtava nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö
nuorisotyönohjaaja / varhaisnuorisotyö
vs. nuorisotyönohjaaja / lähetyssihteeri
vs. nuorisotyönohjaaja