Nuorten kenkiä Vitiksen eteisessä

Tervetuloa mukaan meidän seurakunnan nuorisotyöhön!

 

     
 

Ylivieskan seurakunna nuorisotyö on juuri sinua varten, tervetuloa mukaan! Tarjolla on kaikenlaista mukavaa leireistä oloiltoihin, tapahtumista vapaaehtoishommiin ja varmasti jokaiselle löytyy jotakin. Mukavat tilat Vitiksessä ja Törmälän leirikeskuksessa Taivaan Isän huolenpitoa unohtamatta, takaavat turvallisen ja avoimen kokemuksen. Tervetuloa mukaan!
 

AVOINNA OLEVAT ILMOITTAUTUMISET: 

KEISKO 24-25 TÄSTÄ


MITÄ TOIMINTAA MEILLÄ JÄRJESTETÄÄN JA MITÄ SE PITÄÄ SISÄLLÄÄN? 

OLOILTA
ovat perjantaisin klo 19-23 Nuorisotila Vitiksessä. Oloillat on tarkoitettu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Oloilloissa on paikalla kaksi työntekijää sekä iltavalvoja. Illan aikana on mahdollisuus viettää aikaa kavereiden kanssa vaikkapa jutustellen, piirtäen, soitellen, laulaen ja pelaillen (lautapelejä, biljardia, korista, sählyä yms.) sekä noin klo 20:30 hiljennymme yhteiseen iltahartauteen, jonka nuorten tiimi on valmistanut. Illassa olevat työntekijät ovat paikalla juuri sinua varten, joten tule rohkeasti jututtamaan. Oloilloissa on tarjolla iltapalaa.

Tulevat Oloillat:
Jatkuu syksyllä koulujen alkaessa.
 

KESÄOLOILTA
klo 18-22 Nuoristotila Vitiksessä. Samanlainen kuin oloilta. Tarjolla jäätelöä. Iltahartaus noin 19.20. 

Tulevat kesäoloillat: 
TO 11.7. Emilia ja Roosa 
KE 17.7. Sanna ja Roosa


K-16 LAUTAPELI-ILTA

on l
autapeliharrastajille tarkoitettuja iltoja torstaisin klo 17:30 - 22:00 Nuorisotila Vitis (Toimitalo Pietari B-ovi). Illoista vastaa seurakunnan vapaaehtoinen.

WALK IN TERAPIA / WALK IN TALK (TAUOLLA)

TAUOLLA TÄLLÄ HETKELLÄ Ylivieskan seurakunnassa tarjotaan jälleen  matalan kynnyksen Walk in-terapiaa mielen hyvinvoinnin tueksi 15–30-vuotiaille nuorille. Toiminta on maksutonta, anonyymiä ja ilman ajanvarausta toteutuvaa ammatillista keskusteluapua. Keskusteluapua tarjoavat koulutetut terapeutit ja pitkän linjan mielenterveyden ammattilaiset.

Ammatillista apua on tarjolla kaikkiin mieltä askarruttaviin, lyhyt- tai pitkäaikaisiin ajatusjumeihin, haastaviin elämäntilanteisiin, kouluun, opiskeluun, itsenäistymiseen, terveyteen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen, kriiseihin tai mihin tahansa nuorta mietityttävään asiaan.
 

PÄÄSIÄISVITIS 2025 
PääsiäisVitiksessä valvotaan koko kiirastorstain ja pitkäperjantain välinen yö Nuorisotila Vitiksessä, pääsiäiseen liittyvien teemojen äärellä. Jotta hereillä pysyminen olisi taattu, illan/yön aikana on ohjelmaa n. tunnin välein pääsiäismunien metsästyksestä, hiljentymiseen ja mäenlaskuun. Paikalla olo edellyttää ohjelmaan osallistumista. Nukkua saa vain kotona! 

RETKET JA LEIRIT NUORILLE
Tulossa mm.  nuorten syysleiri, kokoontumisajot, joululeiri, festarimatka... Lisätietoa TÄSTÄ

KEISKO
KeIskoon eli kerhonohjaaja- ja isoskoulutukseen voi osallistua käytyään rippikoulun ja uusi KeIskokoulutus alkaa syksyllä. KeIsko antaa valmiudet toimia kerhonohjaajana sekä isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikoululeireillä. Lisätietoa tästä.

PÄIVÄNAVAUKSET
Taanilassa ja lukiolla kerran viikossa. Päivänavauksien toteuttamiseen osallistuvat nuorisotyönohjaajat, papit ja kanttorit.
Nuorisotyönohjaajat käyvät Koivupuhdon koululla pitämässä päivänavauksia kerran kuukaudessa.

KOULUPÄIVYSTYKSET
Kaisaniemen yläkoululla tiistaisin klo 10-11:30 sekä Taanilan yhtenäiskoululla keskiviikkoisin klo 10-11:30 (noin joka toinen viikko)
Jedulla torstaisin, Raudaskylän opistolla torstaisin, lukiolla perjantaisin, noin kerran kuukaudessa. 

NUORTEN TIIMI
on tärkeä seitsemän hengen nuorten vapaaehtoisryhmä, joka on mukana järjestämässä iltoja, leirejä ja tapahtumia nuorille. Nuorten tiimi on mukana mm. KeIskoissa, Oloilloissa ja Nuorten joululeirillä. Nuorten tiimissä yksi nuori voi kerrallaan olla kaksi vuotta. Uuden nuorten tiimin valinta tehdään keväällä Isosten kokoontumisajoissa, jossa nuoret valitsevat uudet tiimiläiset.Meitä voit seurata myös somessa! Löydymme instagramista ja TikTokista nimellä @nuorisotilavitis. Tule katsomaan, mitä nuorisotyössä tapahtuu ja saamaan infoa ajankohtaisista tapahtumista!

Olemme täällä sinua varten!

Terveisin Tiina, Mari, Sanna, Emilia ja Jukka

 

YouTube-video

Yhteystiedot

Johtava nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö
Ylivieskan seurakunta
Terveystie 11
84100 Ylivieska

Kuka olet?  Olen Tiina ja olen aloittanut joulukuussa 2023 johtavana nuorisotyönohjaajana, aikaisemmin olen tehnyt eripituisia sijaisuuksia Ylivieskassa sekä Kuopiossa.

Luonteenpiirteesi? Jos vaikka kolmella sanalla kuivailisi, niin utelias, rauhallinen ja heittäytyvä.

Keitä perheeseesi kuuluu? Perheeseeni kuuluu vanhempani sekä kaksi isoveljeä.

Mitä harrastat? Harrastan pakohuonepelejä. Pelejä on tullut pelattua lähes 30 huonetta. Itserakennettuja pelejä (3kpl) on tullut myös vedettyä reilu 50 pelikertaa.

Minkä kirjan luit viimeksi? Viimeisin kirja, jonka olen lukenut, kulkee aika hyvin käsi kädessä lempiharrastukseni kanssa, sillä viimeisin kirjani on ollut Pakohuonemysteeri: Korpin varjo.

Mielimusiikkisi? Yleensä autossani kuuluu suomipop, mutta olen moniruokainen musiikin suhteen.

Milloin olet onnellinen? Olen onnellinen, kun mm. pääsen liikkumaan luonnossa, viettämään aikaa ystävien kanssa sekä pelaamaan oikein hyvää pakohuonepeliä.

Miten ja miksi olet päätynyt seurakuntaan töihin? Kipinä lähti jo rippikoulusta. Lukioon mennessä tiesin, että nyt äkkiä lukio alta pois ja opiskelemaan, että vielä jonain päivänä olen nuorisotyönohjaajana seurakunnalla.

Mistä pidät eniten työssäsi? Pidän eniten työn vaihtelevuudesta, sillä yksikään viikko ei ole täysin samanlainen.

Mitä odotat seurakuntalaisilta ja työkavereilta? Odotan kohtaamisia, yhdessä vietettyjä hetkiä.

Millaisia haasteita ja painopisteitä näet omassa työssäsi? Painopisteen näkisin olevan ihmisten kohtaamisessa. Haasteita tulee olemaan muuttuva maailma, sillä maailman muuttuu, niin myös nuoret muuttuvat vuosi vuodelta.

Minkä asioiden puolesta haluat tehdä töitä? Jotta kaikille voisi löytyä joku itselle sopiva yhteys seurakuntaan, oli se sitten jokin kerho, Raamatun kertomukseen liittyvän pakohuonepelin pelaaminen tai vaikka yksittäinen tapahtuma.

Voimanlähteesi? Ystävät, perhe, pakohuonepeli harrastus sekä oma rauha.

Mitä odotat elämältä? Odotan elämältä yllätyksiä.

Unelmasi? Unelmia on tällä hetkellä paljon, mutta jos poimitaan yksi tuolta harrastuksen puolelta, niin olisihan se hienoa kiertää ympäri Suomea pelaamassa pakohuonepelejä. Tällä hetkellä kokemusta on eniten Kuopion alueelta löytyvistä peleistä.

nuorisotyönohjaaja / varhaisnuorisotyö
Ylivieskan seurakunta

Kuka olet?  Olen Sanna Vähäkangas, Kokkolasta kotoisin oleva 34-vuotias yhteisöpedagogi vuosimallia 2015. Olen Ylivieskan seurakunnan varhaisnuorisotyöstä vastaava nuorisotyönohjaaja.

Luonteenpiirteesi? Olen iloinen, nauravainen, paljon puhuva ja luova, mutta toisaalta myös välillä analyyttinen, rationaalinen ja tarkka. Tykkään olla siisti ja pitää kaikki langat käsissäni. Välillä olen liian nalkuttava ja tiukkapipo, mutta tasapainoksi välillä liiankin lepsu.

Keitä perheeseesi kuuluu? Aviomies Jani ja kaksi kissaa, Maire ja Malla.

Minkä kirjan luit viimeksi? Taisi olla Agatha Christien dekkareista ja niiden oikeaoppisuudesta kertova kirja.

Mielimusiikkisi? Disney-biisit ja itse laulettu.

Mitä harrastat? Ryhmäshowtanssia kahden joukkueen voimin, kynsilakkoja ja käsitöitä, kuorolaulua sekä lautapelejä. Vesijuoksu on myös mukavaa.

Milloin olet onnellinen? Kun saa olla rauhassa kotona, ilman stressiä ja tehdä mukavia asioita, sekä onnistuessa ja laulaessa.

Mikä saa sinut ärtymään? Huono, epäasiallinen käytös, kiroilu, epäoikeudenmukaisuus, liiallinen jonottaminen, ihmisten välinpitämättömyys, somekommentoijat

Miten ja miksi olet päätynyt seurakuntaan töihin? Olen pikkutytöstä asti käynyt itse seurakunnan leireillä ja kerhoissa, joista päädyin sitten rippikoulun kautta isoseksi, joten usko ja seurakunta ovat olleet aina minulle toinen koti. Kun opettajakoulun ovet eivät lukion jälkeen auenneet, tuli minusta nuorisotyönohjaaja.

Mistä pidät eniten työssäsi? Oman luovuuden käyttö, Jeesuksesta kertominen, nuorten ja lasten tuleminen aina uudelleen mukaan toimintaan, kivat työkaverit.

Mitä odotat seurakuntalaisilta ja työkavereilta? Rentoutta, iloisuutta, joustavuutta, heittäytymistä, positiivisuutta, kannustusta.

Millaisia haasteita ja painopisteitä näet omassa työssäsi? Lisääntyvät mielenterveysongelmat ja nepsykirjo, oma jaksaminen

Minkä asioiden puolesta haluat tehdä töitä? Että ihmiset yhä kokisivat, että Jeesuksella on sijaa elämässä. Että usko, ehtoollinen, Raamattu, rukous ja seurakuntayhteys voivat kantaa elämässä

Voimanlähteesi? Usko, aviomies, kissat, harrastukset, hyvä ruoka, uni, kauniit asiat.

Mitä odotat elämältä? Lempeyttä, iloa, onnea, tasapainoa, mahdollisuuksia menestyä ja osata, oppia ja oivaltaa.

Unelmasi? Haluaisin kirjoittaa kirjan ja päästä tekemään musikaalikoreografioita.

nuorisotyönohjaaja / oppilaitostyö
Ylivieskan seurakunta

Kuka olet?  Kahden oranssin kissan omistaja Ylivieskasta.

Luonteenpiirteesi? Rento ja rauhallinen.

Keitä perheeseesi kuuluu? Vanhemmat ja isoveli.

Minkä kirjan luit viimeksi? Good Omens, kirjoittanut Terry Pratchett ja Neil Gaiman.

Mielimusiikkisi? Kls, Hozier, Queen ja euroviisut.

Mitä harrastat? Kuvataidetta, ja kuorolaulua gospelkuoro Riemussa.

Milloin olet onnellinen? Silloin kun näen kavereitani pitkän tauon jälkeen, kun saa hyvää ruokaa, ja silloin kun saa aamulla nukkua pitkään.

Mikä saa sinut ärtymään? Se, kun ei saa aamulla nukkua pitkään.

Miten ja miksi olet päätynyt seurakuntaan töihin? Teininä tykkäsin paljon isosena toimimisesta, ja ajattelin, että seurakunnan nuorisotyönohjaajana pääsisi jatkamaan samantapaista toimintaa.

Mistä pidät eniten työssäsi? Kohtaamisista oloilloissa, leireillä ja kouluilla.

Minkä asioiden puolesta haluat tehdä töitä? Nuorten hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden puolesta.

Voimanlähteesi? Kissat, läheiset ihmiset, taide, Geisha-suklaa ja vaniljatee.

Mitä odotat elämältä? Hyviä hetkiä ja yllätyksiä, uusia ihmisiä.

Unelmasi? Reissu Uuteen-Seelantiin.

vs. nuorisotyönohjaaja (31.05.2025 saakka)
Ylivieskan seurakunta
Terveystie 11
84100 Ylivieska

Kuka olet? Emilia, Ylivieskasta kotoisin. Olen 20-vuotias yhteisöpedagogiopiskelija Centrialta. Ylivieskan seurakunnassa nuorisotyönohjaajan viransijaisena olen aloittanut helmikuussa 2024.

Luonteenpiirteesi? Lempeä, sisukas ja ratkaisukeskeinen.

Keitä perheeseesi kuuluu? Avopuoliso, äiti, isä sekä iso- ja pikkuveli.

Mielimusiikkisi? Pop ja hiphop ovat olleet jo pitkään kovassa kuuntelussa. Omalta soittolistalta löytyy kuitenkin monesta genrestä kappaleita. Osa suosikeista yllättää jopa itsenikin.

Mitä harrastat? Leipomista ja käsitöitä vaihtelevalla menestyksellä sekä kuntosalilla käymistä.

Milloin olet onnellinen? Kun saan olla läheisten kanssa, ja silloin kun saan olla itselle mieleisten ja tärkeiden asioiden äärellä.

Mikä saa sinut ärtymään? Huono käytös ja sotkuinen koti.

Miten ja miksi olet päätynyt seurakuntaan töihin? Nuorempana olen ollut mukana isostoiminnassa ja tykkäsin siitä paljon. Ohjaajien ja muiden nuorten kanssa oli kiva työskennellä. Ajattelin, että tätä olisi varmasti mukava tehdä ihan oikeasti työkseen ja niinpä hain opiskelemaan yhteisöpedagogiksi.

Mistä pidät eniten työssäsi? Pidän siitä, että saan käyttää luovuutta ja nähdä siitä syntyneen työnjäljen. Saan kohdata töissä paljon ihmisiä, mahtavia nuoria ja työkavereita.

Mitä odotat seurakuntalaisilta ja työkavereilta? Yhteisiä hetkiä ja positiivista ilmapiiriä.

Minkä asioiden puolesta haluat tehdä töitä? Nuorten seurakuntayhteyden ja hyvinvoinnin puolesta.

Voimanlähteesi? Läheiset, auringonpaiste, kahvi ja hyvät unet.

Mitä odotat elämältä? Tasapainoista, onnellista arkea ja iloisia, yllättäviä hetkiä.

Unelmasi? Matkustelu hyvässä seurassa.

nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö (virkavapaalla 31.05.2025 saakka)
Ylivieskan seurakunta