Pyhän Kolminaisuuden kirkko

Ylivieskan kirkko

Kirkkotie 7 , 84100 Ylivieska

Pyhän Kolminaisuuden kirkko on avoinna 12.4.2022 alkaen 22.9.2022 saakka tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-18. Rukoushetket ovat näinä päivinä klo 18. Kirkossa kävijän on edelleen hyvä muistaa turvavälit sekä hygienia- ja maskisuositukset,
Ruokailupalvelun ajat ma-to klo 10.30 - 13 ja pe 10.30 - 12.
Uutuutena toimintakaudella 2022 on jäätelönmyynti olohuoneen kahviossa, kirkkopuusta tehdyt lautaset ja Pyhän Kolmisnaisuuden ikonista painetut kortit, ym. Kaikki Kirkkotalakoiden hyväksi. Tarjolla on myös monipuolista luettavaa kotiiviemiseksi asti.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko, Ylivieska

Ylivieskan kirkko valmistui viisi vuotta edellisen kirkon tulipalon jälkeen ja vihittiin käyttöön 4.4.2021. Kirkko sijaitsee edellisen kirkon raunioiden paikalle rakennetun muistokirkon vieressä. Kirkon rakentaminen käynnistyi arkkitehtuurikilpailun voittaneen Trinitas-suunnitelman pohjalta 30.9.20219 hartaushetkellä kirkkopuistossa. Jokainen paikalla olija sai tehdä oman lapion pistonsa aloituksen merkiksi. Peruskiveä päästiin muuraamaan 10.12.2019.

Kirkon suunnittelu- ja toteutusvaihe on tehty allianssimallilla, yhteistyönä tilaajan, suunnittelijan ja rakentajien kanssa. Kirkon suunnittelija on arkkitehtitoimisto K2S Oy, pääsuunnittelija Kimmo Lintula. Kirkon rakentaja on Kotikirkon rakentajat-työyhteenliittymä: Kaarron Rakennus Oy, Rave Rakennus Oy, Are Oy ja HSK-Sähkö Oy.

Ylivieskan uusi kirkko on moderni keskiaikaistyylinen kivikirkko. Massiivikiviset seinät on verhoiltu ylivieskalaisella rustiikki-tiilellä ja saumattu sutimestarin saumalla. Näyttävin rakennusvaihe oli helmikuun puolivälissä 2020 liimapuupalkkien pystytys ja CLT-elementtien asennus. Viikossa kirkko nousi nykyiseen muotoonsa. Kattomateriaalina on myös tiili, mutta sisätiloja hallitsee lämmin puurimapinta.

Kirkon eteistilassa on seurakunnan olohuone, joka on kahvilatyyppinen kohtaamispaikka. Siitä on käynti seurakuntasali Mariaan, kerhohuoneeseen ja kirkkosaliin. Vaikuttava kirkkosali hiljentää yksinkertaisen karulla pyhyydellä. Ylhäältä kattoikkunasta tuleva valo lankeaa kirkkosaliin kuin se Jumalan hyvyyden voima, johon kätkettynä seurakunta sai käydä viiden vuoden kirkkomatkansa palaneilta raunioilta uuden kirkon valoon.

Kirkon suunnittelija - arkkitehtitoimisto K2S Oy, pääsuunnittelija Kimmo Lintula

Kirkon rakentaja - Kotikirkon rakentajat-työyhteenliittymä: Kaarron Rakennus Oy, Rave Rakennus Oy, Are Oy ja HSK-Sähkö Oy

Ristin suunnittelija - Kimmo Lintula / K2S, tekijä – Tuomo Hautamäki

Kastemalja-pöydän suunnittelija - Kimmo Lintula / K2S, tekijä - Kaluste Päivärinta Oy / Kuusamo