Marjo-Riitta, Sari, Tapio ja Kaija lipaskeräysvuorossa

Kiitos Yhteisvastuun lipaskeräyksestä

Yhteisvastuun lipaskeräys perjantaina 22.3.2024 Citymarketissa, Halpahallissa, Kärkkäisellä ja Prismassa tuotti 2418 euroa. Tuloksesta 95 euroa lahjoitettiin MobilePaylla. Liikkeellä oli paljon väkeä hyvällä mielellä tärkeän asian puolesta.

Sydämellinen kiitos monille lahjoittajille, 34:lle kerääjälle ja keräyksen mahdollistaneille liikkeille! Paras kiitos on antajan ja saajan ilo sekä kohtaamisten ainutkertainen kosketus.

 

Rahankeräyslupa: Kirkkopalvelujen keräyslupa Manner-Suomessa RA/2020/639, voimassa toistaiseksi.

Auta nuoria kohti valoisampaa tulevaisuutta Suomessa ja maailmalla

Vuonna 2024 Yhteisvastuu auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla. Kotimaassa tuotot ohjataan HelsinkiMission ja Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta yksinäisille nuorille. Yksinäisyys on ahdistava, yksilöllinen kokemus ulkopuolisuudesta ja erillisyydestä. Tällä hetkellä yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoista noin 14 % kokee yksinäisyyttä.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) auttaa maailman katastrofialueilla esimerkiksi mahdollistamalla lasten ja nuorten koulunkäyntiä sekä ammatillista koulutusta. Vuonna 2024 kampanjan esimerkkikohteena on Uganda. KUA työskentelee Ugandassa kuudella pakolaisasutusalueella.

Koulutushankkeiden avulla edistetään koulutuksen saatavuutta mm. rakentamalla uusia luokkahuoneita sekä jakamalla oppimateriaaleja ja hygieniapakkauksia. Koulutuksen laatua parannetaan opettajankoulutuksella sekä tarjoamalla psykososiaalista tukea ja opinto-ohjausta.

yhteisvastuu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Eija Nivalan kolumni

Ota yhteyttä

kirkkoherra
Merijärven kappeliseurakunta Ylivieskan seurakunta
Terveystie 11
84100 Ylivieska
Diakoniatyöntekijä
Merijärven kappeliseurakunta
Vanhatie 20
86220 Merijärvi