Törmälän leirikirkko
Rippikoulutyö

Rippikouluun

 

Rippikoulussa saadaan opetusta kristinuskon keskeisistä asioista. Rippikoulu on kasteopetusta, joka perustuu Jeesuksen kastekäskyyn. Jeesus käski kastaa ihmisiä ja opettaa heitä. 

Vuosittain seurakuntamme tarjoaa 6-8 rippikouluryhmää. Kaksi ryhmistä (Päivärippikoulu Nuorisotila Vitiksessä ja talvirippikoulu Törmälässä) järjestetään talvella talviloman yhteydessä. Muiden ryhmien lähijakso sijoittuu kesälle.

Sekä leiririppikoulujen että päiväripareiden kesto on 7 päivää. Erona on, että päivärippikouluissa yövytään kotona.

Rippikouluopetusta pidetään uuden 2017 vuoden rippikoulusuunnitelman ”Suuri Ihme” mukaisesti.

Seurakunta lahjoittaa kaikille rippikoulun käyville nuorille Raamatun. Järjestörippikoulun käyvät nuoret voivat hakea rippiraamatun nuorisotoimistosta.

Rippikoulussa opetellaan muutama ulkoläksy, Ylivieskan seurakunnan rippikouluissa niitä on yhteensä neljä ja niitä on hyvä opetella jo ennen leirin lähijaksoa. Ulkoläksyt löydät TÄÄLTÄ

 

RIPPIKOULUT VUONNA 2024  Lisätietoa TÄSTÄ 

 

RIPPIKOULU 2025

Tänä vuonna kutsumme rippikouluun kaikkia 2010 vuonna syntyneitä Ylivieskalaisia ja Merijärvisiä nuoria. INFOKIRJE rippikouluista postitetaan vuonna 2010 vuonna syntyneille kirkon jäsenille viikolla 35. Infokirje sisältää tietoa siitä, missä muodossa rippileirejä tarjotaan vuonna 2025: ajankohdat, hinnat, ryhmien määrät, ryhmäkoot jne.

Jos rippikoulu jäi sinulta tänä vuonna käymättä tai et esim. kuulu kirkkoon, mutta haluaisit osallistua rippikouluun tulevana vuonna, ole yhteydessä rippikoulutyöstä vastaavaan työntekijään Tiina Walliniin, jotta saat tietoa rippikouluilmoittautumisesta. Tarjoamme rippikoulupaikkoja ensisijaisesti oman seurakunnan jäsenille. Vapaaksi jääneitä paikkoja voi tiedustella viikon 46 jälkeen. 

Myös ne nuoret, jotka käyvät rippikoulun muualla kuin Ylivieskassa, ilmoittautuvat kotiseurakunnan rippikoulujärjestelmään. Kotiseurakuntasi huolehtii ennen rippileiriä käytävistä yhteisistä tapaamisista, joiden myötä oma kotiseurakuntasi tulee sinulle tutuksi. 

 

TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ

 • Infokirjeet postitetaan viikolla 35, viikon 36 alussa pitäisi kolahtaa postiluukusta. 

 • Ilmoittautuminen rippikouluun 18.9. klo 17 -6.10. seurakunnan nettisivuilla

  • Ilmoittautuminen on muuttunut viime vuosiin verrattuna. Tänä vuonna ei tarvitse olla juoksukengät jalassa ilmoittautumisessa, vaan saat aivan rauhassa ja ajan kanssa täyttää lomakkeen. Lomakkeessa kysytään ryhmätoiveet, joiden perusteella ryhmät myodostetaan ilmoittautumisen päätyttyä. 

 • Rippikouluryhmät ilmoitetaan sähköpostilla viikon 44 loppuun mennessä. Muista tarkistaa myös roskapostikansio.

 

KONFIRMAATIO

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatio edellyttää, että sinut on kastettu, olet kirkon jäsen ja rippikoulun käynyt. Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta, kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Konfirmaatiossa tunnustetaan henkilökohtaisesti usko, johon konfirmoitava on kastettu ja vastataan kysymykseen: ”Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi?”. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Se antaa nuorelle oikeuden kummin tehtäviin ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa, sekä oikeuden kirkolliseen avioliittoonvihkimiseen. Konfirmaation jälkeen nuori voi myös osallistua seurakunnan kerhonohjaaja-isoskoulutukseen eli KeIskoon ja toimia koulutuksen jälkeen isosena. 

Konfirmaatiota vietetään Ylivieskan kirkossa ryhmäkohtaisten suunnitelmien mukaan. Pääsääntöisesti sunnuntaina klo 10. (Poikkeus talviryhmillä). Konfirmaatiossa rippikoululaisen päällä on seurakunnan valkoinen alba. Ylivieskassa on ollut käytäntönä, että joku rippikoululaisen kummeista tai perheestä osallistuu siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa. Konfirmaatiossa koko seurakunta rukoilee nuoren puolesta.

Ryhmäkuvan on käynyt vuosien aikana ottamatta Studio Raija, josta kuvan voi käydä halutessaan ostamassa konfirmaation jälkeen. 

Konfirmaatioita ei sriimata Youtubeen. 
Kirkkoon ovat tervetulleita kaikki vieraat, vierasmäärässä ei rajoituksia.

TIETOA LEIRIOLOSUHTEISTA TÖRMÄLÄSSÄ

 • Leirillä nukutaan 4–8 hengen huoneissa. Huoneessa majoittuu myös isonen.
 • Leirillä toimitaan erikokoisissa ryhmissä.
 • Mahdollisten sairauden oireiden pitää olla riittävällä tavalla hallinnassa, sillä leirillä ei ole töissä terveydenhuollon ammattilaista. Jos osallistujalla on esim. säännöllinen lääkitys, huoltajan tulee olla yhteydessä leiristä vastaavaan työntekijään ennen leiriä.
 • Leirille tulevan nuoren tulee syödä ja nukkua riittävästi, jotta jaksaa osallistua leirin ohjelmaan.
 • Leirin aikana osallistujan huoltajan (tai huoltajan ilmoittaman muun aikuisen) tulee olla tavoitettavissa. Esimerkiksi sairastapauksissa osallistujan täytyy olla mahdollista tulla kotiin kesken leirin, niin että huoltaja hakee hänet leiriltä.
 • Isoset ovat vastuussa heille määrätyn leiriohjelman toteuttamisesta ja hyvän leirihengen ylläpitämisestä, sekä pienryhmien ohjaamisesta. Isonen ei voi olla vastuussa leiriläisen terveydestä tai toimia henkilökohtaisena avustajana.
YouTube-video

Kehitysvammaisten eritysrippikoulu

Kalajoen rovastikunta järjestää yhteisen rippikoulun alueen kehitysvammaisille nuorille kesäaikaan vuosittain Kalajoen kristillisellä opistolla. Rippileirin pappina on kehitysvammaistyön pastori Hanna Fähnrich  Oulusta.  Tarvittaessa kehitysvammaisella nuorella on myös mahdollista käydä yksityisrippikoulu.

Lisätietoja kehitysvammaistyön rippikouluista voi kysyä 0447118629 / Milla Seppälä.

kuva Törmäjärvestä
Leireillä retkeillään Törmäjärven maastoissa

Ota yhteyttä

Johtava nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö
Ylivieskan seurakunta
Terveystie 11
84100 Ylivieska

Kuka olet?  Olen Tiina ja olen aloittanut joulukuussa 2023 johtavana nuorisotyönohjaajana, aikaisemmin olen tehnyt eripituisia sijaisuuksia Ylivieskassa sekä Kuopiossa.

Luonteenpiirteesi? Jos vaikka kolmella sanalla kuivailisi, niin utelias, rauhallinen ja heittäytyvä.

Keitä perheeseesi kuuluu? Perheeseeni kuuluu vanhempani sekä kaksi isoveljeä.

Mitä harrastat? Harrastan pakohuonepelejä. Pelejä on tullut pelattua lähes 30 huonetta. Itserakennettuja pelejä (3kpl) on tullut myös vedettyä reilu 50 pelikertaa.

Minkä kirjan luit viimeksi? Viimeisin kirja, jonka olen lukenut, kulkee aika hyvin käsi kädessä lempiharrastukseni kanssa, sillä viimeisin kirjani on ollut Pakohuonemysteeri: Korpin varjo.

Mielimusiikkisi? Yleensä autossani kuuluu suomipop, mutta olen moniruokainen musiikin suhteen.

Milloin olet onnellinen? Olen onnellinen, kun mm. pääsen liikkumaan luonnossa, viettämään aikaa ystävien kanssa sekä pelaamaan oikein hyvää pakohuonepeliä.

Miten ja miksi olet päätynyt seurakuntaan töihin? Kipinä lähti jo rippikoulusta. Lukioon mennessä tiesin, että nyt äkkiä lukio alta pois ja opiskelemaan, että vielä jonain päivänä olen nuorisotyönohjaajana seurakunnalla.

Mistä pidät eniten työssäsi? Pidän eniten työn vaihtelevuudesta, sillä yksikään viikko ei ole täysin samanlainen.

Mitä odotat seurakuntalaisilta ja työkavereilta? Odotan kohtaamisia, yhdessä vietettyjä hetkiä.

Millaisia haasteita ja painopisteitä näet omassa työssäsi? Painopisteen näkisin olevan ihmisten kohtaamisessa. Haasteita tulee olemaan muuttuva maailma, sillä maailman muuttuu, niin myös nuoret muuttuvat vuosi vuodelta.

Minkä asioiden puolesta haluat tehdä töitä? Jotta kaikille voisi löytyä joku itselle sopiva yhteys seurakuntaan, oli se sitten jokin kerho, Raamatun kertomukseen liittyvän pakohuonepelin pelaaminen tai vaikka yksittäinen tapahtuma.

Voimanlähteesi? Ystävät, perhe, pakohuonepeli harrastus sekä oma rauha.

Mitä odotat elämältä? Odotan elämältä yllätyksiä.

Unelmasi? Unelmia on tällä hetkellä paljon, mutta jos poimitaan yksi tuolta harrastuksen puolelta, niin olisihan se hienoa kiertää ympäri Suomea pelaamassa pakohuonepelejä. Tällä hetkellä kokemusta on eniten Kuopion alueelta löytyvistä peleistä.

nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö (virkavapaalla 31.05.2025 saakka)
Ylivieskan seurakunta