kädet ristissä
RIPPIKOULUTYÖ

Rippikouluun

 

Rippikoulussa saadaan opetusta kristinuskon keskeisistä asioista. Rippikoulu on kasteopetusta, joka perustuu Jeesuksen kastekäskyyn. Jeesus käski kastaa ihmisiä ja opettaa heitä. 

Vuosittain seurakuntamme tarjoaa 6-8 rippikouluryhmää. 

Sekä leiririppikoulujen että päiväripareiden kesto on 7 päivää. Erona on, että päivärippikouluissa yövytään kotona. 

Rippikouluopetusta pidetään uuden 2017 vuoden rippikoulusuunnitelman ”Suuri Ihme” mukaisesti.

Seurakunta lahjoittaa kaikille rippikoulun käyville nuorille Raamatun. Järjestörippikoulun käyvät nuoret voivat hakea rippiraamatun nuorisotoimistosta.

Rippikoulussa opetellaan muutama ulkoläksy, Ylivieskan seurakunnan rippikouluissa niitä on yhteensä neljä ja niitä on hyvä opetella jo ennen leirin lähijaksoa. Ulkoläksyt löydät TÄÄLTÄ

 

RIPPIKOULUT VUONNA 2023

Tänä vuonna kutsumme rippikouluun kaikkia 2008 vuonna syntyneitä Ylivieskalaisia ja Merijärvisiä nuoria. Infokirje rippikouluista postitetaan vuonna 2008 vuonna syntyneille kirkon jäsenille viikolla 37. Infokirje sisältää tietoa siitä, missä muodossa rippileirejä tarjotaan vuonna 2023: ajankohdat, hinnat, ryhmien määrät, ryhmäkoot jne.

Jos rippikoulu jäi sinulta tänä vuonna käymättä tai et esim. kuulu kirkkoon, mutta haluaisit osallistua rippikouluun tulevana vuonna, ole yhteydessä rippikoulutyöstä vastaavaan työntekijään, jotta saat tietoa rippikouluilmoittautumisesta. Tarjoamme rippikoulupaikkoja ensisijaisesti oman seurakunnan jäsenille. Vapaaksi jääneitä paikkoja voi tiedustella ilmoittautumispäivän jälkeen. 

Myös ne nuoret, jotka käyvät rippikoulun muualla kuin Ylivieskassa, ilmoittautuvat kotiseurakunnan rippikoulujärjestelmään. Kotiseurakuntasi huolehtii ennen rippileiriä käytävistä yhteisistä tapaamisista, joiden myötä oma kotiseurakuntasi tulee sinulle tutuksi. 

 

TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ

Rippikoulutapaamisten aikataulut

Aikataulut päivitetään sivulle joulukuun 2022 aikana.

Rippikouluasioissa ota yhteys Mari Hevosmaahan 044 711 8632

 

KONFIRMAATIO

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatio edellyttää, että sinut on kastettu, olet kirkon jäsen ja rippikoulun käynyt. Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta, kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Konfirmaatiossa tunnustetaan henkilökohtaisesti usko, johon konfirmoitava on kastettu ja vastataan kysymykseen: ”Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi?”. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Se antaa nuorelle oikeuden kummin tehtäviin ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa, sekä oikeuden kirkolliseen avioliittoonvihkimiseen. Konfirmaation jälkeen nuori voi myös osallistua seurakunnan kerhonohjaaja-isoskoulutukseen eli KeIskoon ja toimia koulutuksen jälkeen isosena. 

Konfirmaatiota vietetään Ylivieskan kirkossa ryhmäkohtaisten suunnitelmien mukaan. Pääsääntöisesti sunnuntaina klo 10. (Poikkeus talviryhmillä). Konfirmaatiossa rippikoululaisen päällä on seurakunnan valkoinen alba. Ylivieskassa on ollut käytäntönä, että joku rippikoululaisen kummeista tai perheestä osallistuu siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa. Konfirmaatiossa koko seurakunta rukoilee nuoren puolesta. Konfirmaatiotilaisuuden jälkeen on tapana viettää kotona rippijuhlaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Rippikouluryhmän ohjaajat ja isoset vierailevat juhlissa, jos siitä on etukäteen sovittu.

 

YouTube-video

Kehitysvammaisten eritysrippikoulu

Kalajoen rovastikunta järjestää yhteisen rippikoulun alueen kehitysvammaisille nuorille vuosittain Kalajoen kristillisellä opistolla. Rippileirin pappina on kehitysvammaistyön pastori Hanna Fähnrich  Oulusta. On myös mahdollista käydä yksityisrippikoulu. Lisätietoja rippikouluista 044-7118 629 / Marjaana Juola

kuva Törmäjärvestä
Leireillä retkeillään Törmäjärven maastoissa

Ota yhteyttä

vs. nuorisotyönohjaaja / lähetyssihteeri / rippikoulutyö
Ylivieskan seurakunta
vt. johtava nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö
Ylivieskan seurakunta