Aineellista apua vähävaraisille

Ylivieskan seurakunnan diakoniatyö on mukana Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toteuttaman aineellisen avun ohjelmassa Kirkkopalvelut ry:n Yhdessä tehden- tukea, tekoja ja hyvinvointia- hankkeen kautta. Hankkeella tuetaan ja autetaan paikkakunnalla asuvia työttömiä ja työelämän ulkopuolella olevia vähävaraisia henkilöitä ja heidän perheitään taloudellisesti (maksukortti ruokaan) ja ohjataan asiakkaita heille kuuluvien tarpeellisten palvelujen piiriin. Diakoniatyöntekijät toteuttavat hanketta osana diakoniatyötä kohtaamalla taloudellista apua hakevia henkilöitä henkilökohtaisesti diakoniapäivystyksessä. Keskeistä auttamisessa on asiakkaan kohtaaminen, tilanteen selvittely sekä ohjaaminen erilaisen avun ja tuen piiriin.  Hanke käynnistyy Ylivieskassa ja Merijärvellä joulukuun 2023 alusta alkaen.

Aineellisen avun ensimmäinen erä on jaettu. Toinen erä on tulossa jakoon mahdollisesti helmikuun 2024 loppupuolella.

Ylivieskan seurakunnan diakoniatyössä aineellista apua voi tiedustella diakoniapäivystyksen kautta ti, ke ja to klo 8.30-9.30 p. 044-7118670. Päivystyksen kautta saat mahdollisen asiointiajan diakoniatyöntekijälle.

Merijärven kappeliseurakunnassa diakoniatyöntekijä Ruut Hirvilammen puhelinnumerosta 044-7118631.

Kuvassa kaksi piirrettyä kättä, joiden päällä piirrettyjä ihmisiä.