Kouluikäiset
Kouluikäiset

Tervetuloa meidän seurakunnan kouluikäisten toimintaan (1-7lk)!

Ylivieskan seurakunnan varhaisnuorisotyö tarjoaa 7–14 –vuotiaille tytöille ja pojille ikäryhmän mukaista toimintaa seurakunnassa. Varhaisnuorisotyö tukee tyttöjen ja poikien kokonaisvaltaista kasvua, kotien kristillistä kasvatusta ja ottaa huomioon lasten elämänkysymykset ja hengelliset tarpeet. Varhaisnuorisotyö tukee myös niitä perheitä ja lapsia diakonisesta näkökulmasta, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Toimintaa järjestetään yhteistyössä muiden työalojen, perheiden, koulujen, kaupungin nuorisopalveluiden ja järjestöjen kanssa.

 

Syksyn toimintaan ilmoittautuminen 2023:

Ilmoittautuminen alkaa to 12.10. klo 17.00 alla olevista linkeistä:

Tästä voit lukea syysloman toimintaesitteen, josta selviää kaikki tärkeät päivämäärät.

 

Kerhot

Alakouluikäisille tarkoitetut varhaisnuorten kerhot kokoontuvat kerran viikossa nuorisotila Vitiksessä toimitalo Pietarissa. Kerhot kestävät tunnista puoleentoista tuntiin. Kerhot ovat käynnissä syysloman jälkeen huhtikuun loppuun. Kerhoihin on ennakkoilmoittautuminen syksyllä.

Kerhoissa tehdään kaikenlaista mukavaa koulutettujen kerhonohjaajien johdolla kerholaisten toiveet huomioiden: kokkikerhossa kokkaillaan makoisia herkkuja ja puuhakerhossa voidaan tehdä kaikkea askartelusta ulkoiluun ja leffailtaan! Kerhojen aikana on paikalla täysikäinen iltavalvoja. Kerhoihin mahtuu 12 lasta/kerho. Kerhoissa tärkeää on myös hiljentyä hartaudessa kristinuskon tärkeimpien aiheiden ääreen. Kaikki kerhot ovat ilmaisia. Tänä syksynä kokoontuvat seuraavat kaksi kerhoa (mikäli saadaan perustettua kerhoja lisää, ilmoitamme niistä erikseen)

 • Puuhakerho 1-2lk keskiviikkoisin klo 18-19.30
 • Kokkikerho 3-6lk keskiviikkoisin klo 18-19.30

 

Leiritoiminta

Alakouluikäisille on tarjolla monenlaista leiriä vuoden aikana. Leirit ovat pääsääntöisesti kahden yön leirejä. Leirit järjestetään seurakunnan omassa leirikeskuksessa Törmälässä (Löytyntie 457). Teemallisilla leireillä leikitään, pelataan, askarrellaan, seikkaillaan, syödään hyvin, vietetään aikaa yhdessä ja totta kai opitaan uusia asioita Taivaan Isästä, toisista ihmisistä ja elämästä sekä hiljennytään maailman tärkeimpien asioiden äärellä. Leireillä tapaa myös paljon uusia kivoja kavereita. Leirejä on tarjolla kaikenikäisille koululaisille, jotka käyvät Ylivieskassa ja Merijärvellä koulua. Leiripaikkoja on lähtökohtaisesti 1/hlö. Leirille osallistuvan tulee olla leirikuntoinen (mm. pystyy toimimaan ryhmässä ja mahdollisten pitkäaikaissairauksien tulee olla riittävällä tasolla hallinnassa).

Leirit Ylivieskan seurakunnassa:

 • Pääsiäisleiri järjestetään 1-4-luokkalaisille viikkoa ennen pääsiäistä
 • kesällä järjestetään 5 leiriä eri ikäisille kesäkuun ja heinäkuun aikana
 • marras-joulukuussa järjestetään 2 leiriä alakoululaisille ja 1 leiri, jonne pääsevät myös 7-luokkalaiset.
 • myös leirikouluja on tarjolla 5-luokkalaisille keväällä
 • elokuun alussa 7-luokkalaisten omat ryhmäytysleirit kaikille ylivieskalaisille ja merijärvisille

Leirillä:

 • Leirillä nukutaan 4–8 hengen huoneissa.
 • Leirillä toimitaan erikokoisissa ryhmissä.
 • mukana on aina 6-10 isosta, jotka toimivat lasten kanssa ja nukkuvat heidän kanssaan. Isoset ovat vastuussa heille määrätyn leiriohjelman toteuttamisesta ja hyvän leirihengen ylläpitämisestä. Isonen ei voi olla vastuussa leiriläisen terveydestä tai toimia henkilökohtaisena avustajana.
 • Mahdollisten sairauksien oireiden pitää olla riittävällä tavalla hallinnassa, sillä leirillä ei ole töissä terveydenhuollon ammattilaista. Jos osallistujalla on esim. säännöllinen lääkitys, huoltajan tulee olla yhteydessä leiristä vastaavaan työntekijään ennen leiriä.
 • Leirin aikana osallistujan huoltajan (tai huoltajan ilmoittaman muun aikuisen) tulee olla tavoitettavissa. Esimerkiksi sairastapauksissa osallistujan täytyy olla mahdollista tulla kotiin kesken leirin, niin että huoltaja hakee hänet leiriltä.

 

Muu toiminta:

 • 10synttärit ti 10.10.2023 kaikille ylivieskalaisille ja merijärvisille koululaisille, infon 2023-tapahtumasta löydät tästä
 • koulun aloittavien siunaaminen Ylivieskassa ja Merijärvellä elokuussa
 • Kamu-päivät yhteistyössä Taanilan ja Kaisaniemen kanssa
 • kirkkoseikkailut (toiminnallinen tutustuminen omaan kotikirkkoon)
 • muut ryhmäytyspäivät, juhlat, yhteisvastuun perhepäivä, partion kanssa yhteistyö ym.

Toimintaamme ja tulevia tapahtumia voi seurata myös somessa. Meidät löydät Instagramista @nuorisotilavitis, Facebookista Nuorisotila Vitis ja YouTubesta Nuorisotila Vitis. Päivitämme someen ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Kannattaa seurata meitä!

YouTube-video
Piirros koululaisista
Yhteisiä hetkiä, yhdessä oppimista ja yhdessä kasvasmista.

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja / varhaisnuorisotyö
Ylivieskan seurakunta