
Tervetuloa meidän seurakunnan kouluikäisten toimintaan (1-7lk)!
Ylivieskan seurakunnan varhaisnuorisotyö (eli kouluikäiset) tarjoaa 7–14 –vuotiaille ikäryhmän mukaista toimintaa seurakunnassa. Varhaisnuorisotyö tukee kouluikäisten kokonaisvaltaista kasvua, kotien kristillistä kasvatusta ja ottaa huomioon lasten elämänkysymykset ja hengelliset tarpeet. Varhaisnuorisotyö tukee myös niitä perheitä ja lapsia diakonisesta näkökulmasta, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Toimintaa järjestetään yhteistyössä muiden työalojen, perheiden, koulujen, kaupungin nuorisopalveluiden ja järjestöjen kanssa.
Ilmoittautuminen kesän 2025 leireille alkaa tiistaina 6.5. klo 17 tästä linkistä. Leirien ajankohdat ovat:
Leiri 1: Ma 2.6. – ke 4.6.2025, 2014-2015-synt.
Leiri 2: Ma 23.6. – ke 25.6.2025, 2016-2017-synt.
Leiri 3: Pe 27.6. – su 29.6.2025, 2011-2013-synt.
Leiri 4: Pe 18.7. – su 20.7.2025, 2016-2017-synt.
Leiri 5: Ti 29.7. – pe 1.8.20252, 2012-2016-synt. (telttaleiri)
Leiri 5 järjestetään yhteistyössä Oulun hiippakunnan, Kalajoen rovastikunnan ja Lasten ja nuorten keskuksen kanssa ja kyseessä on telttaleiri (oma teltta). Leirien 1-4 hinta on 25 euroa, leirin 5 hinta on 40 euroa.
Kerhot
Alakouluikäisille tarkoitetut varhaisnuorten kerhot kokoontuvat kerran viikossa nuorisotila Vitiksessä toimitalo Pietarissa. Kerhot kestävät tunnista puoleentoista tuntiin. Kerhot ovat käynnissä syysloman jälkeen ja viimeinen kerhokerta on huhtikuun lopussa.
Kerhoissa tehdään kaikenlaista mukavaa koulutettujen kerhonohjaajien johdolla kerholaisten toiveet huomioiden. Kerhojen aikana on paikalla täysikäinen iltavalvoja. Kerhoihin mahtuu 12 lasta/kerho. Kerhoissa tärkeää on myös hiljentyä hartaudessa kristinuskon tärkeimpien aiheiden ääreen. Kaikki kerhot ovat ilmaisia.
Keväällä 2025 toimii yksi kerho, kokkikerho 3-5lk, keskiviikkoisin klo 18-19.30 Nuorisotila Vitiksessä. Kerho on tällä hetkellä täynnä.
Leiritoiminta
Alakouluikäisille on tarjolla monenlaista leiriä vuoden aikana. Leirit ovat pääsääntöisesti kahden yön leirejä. Leirit järjestetään seurakunnan omassa leirikeskuksessa Törmälässä (Löytyntie 457). Teemallisilla leireillä leikitään, pelataan, askarrellaan, seikkaillaan, syödään hyvin, vietetään aikaa yhdessä ja totta kai opitaan uusia asioita Taivaan Isästä, toisista ihmisistä ja elämästä sekä hiljennytään maailman tärkeimpien asioiden äärellä. Leireillä tapaa myös paljon uusia kivoja kavereita.
Leirejä on tarjolla kaikenikäisille koululaisille, jotka käyvät Ylivieskassa ja Merijärvellä koulua. Leiripaikkoja on lähtökohtaisesti 1/hlö. Leirille osallistuvan tulee olla leirikuntoinen (mm. pystyy toimimaan ryhmässä ja mahdollisten pitkäaikaissairauksien tulee olla riittävällä tasolla hallinnassa).
Leirit vuoden aikana Ylivieskan seurakunnassa:
- Pääsiäisleiri järjestetään 1-4-luokkalaisille viikkoa ennen pääsiäistä
- kesällä järjestetään n. 5-6 leiriä eri ikäisille kesäkuun ja heinäkuun aikana
- marras-joulukuussa järjestetään 2 leiriä alakoululaisille ja 1 leiri, jonne pääsevät myös 7-luokkalaiset.
- myös leirikouluja on tarjolla 5-luokkalaisille keväällä
- elokuun alussa 7-luokkalaisten omat ryhmäytysleirit kaikille ylivieskalaisille ja merijärvisille
Leirillä:
- Leirillä nukutaan 4–8 hengen huoneissa
- Leirillä toimitaan erikokoisissa ryhmissä
- mukana on aina 6-10 isosta, jotka toimivat lasten kanssa ja nukkuvat heidän kanssaan. Isoset ovat vastuussa heille määrätyn leiriohjelman toteuttamisesta ja hyvän leirihengen ylläpitämisestä. Isonen ei voi olla vastuussa leiriläisen terveydestä tai toimia henkilökohtaisena avustajana.
- Mahdollisten sairauksien oireiden pitää olla riittävällä tavalla hallinnassa, sillä leirillä ei ole töissä terveydenhuollon ammattilaista. Jos osallistujalla on esim. säännöllinen lääkitys, huoltajan tulee olla yhteydessä leiristä vastaavaan työntekijään ennen leiriä.
- Leirin aikana osallistujan huoltajan (tai huoltajan ilmoittaman muun aikuisen) tulee olla tavoitettavissa. Esimerkiksi sairastapauksissa osallistujan täytyy olla mahdollista tulla kotiin kesken leirin, niin että huoltaja hakee hänet leiriltä.
Muu toiminta:
- 10synttärit tulossa lokakuussa 2025 kaikille ylivieskalaisille ja merijärvisille koululaisille
- koulun aloittavien siunaaminen Ylivieskassa ja Merijärvellä elokuussa 2025
- Kamu-päivät yhteistyössä Taanilan ja Kaisaniemen kanssa syksyllä 2025
- kirkkoseikkailut (toiminnallinen tutustuminen omaan kotikirkkoon), kysy rohkeasti aikaa!
- muut ryhmäytyspäivät, juhlat, yhteisvastuutapahtumat, partion kanssa yhteistyö, muut tapahtumat, kouluvierailut ym.
Toimintaamme ja tulevia tapahtumia voi seurata myös somessa. Meidät löydät Instagramista @nuorisotilavitis, Facebookista Nuorisotila Vitis ja YouTubesta Nuorisotila Vitis. Päivitämme someen ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista. Kannattaa seurata meitä!
”Taivaan Isän lähellä, jokainen on tärkeä!”

Ota yhteyttä
Kuka olet? Olen Sanna Vähäkangas, Kokkolasta kotoisin oleva 34-vuotias yhteisöpedagogi vuosimallia 2015. Olen Ylivieskan seurakunnan varhaisnuorisotyöstä vastaava nuorisotyönohjaaja.
Luonteenpiirteesi? Olen iloinen, nauravainen, paljon puhuva ja luova, mutta toisaalta myös välillä analyyttinen, rationaalinen ja tarkka. Tykkään olla siisti ja pitää kaikki langat käsissäni. Välillä olen liian nalkuttava ja tiukkapipo, mutta tasapainoksi välillä liiankin lepsu.
Keitä perheeseesi kuuluu? Aviomies Jani ja kaksi kissaa, Maire ja Malla.
Minkä kirjan luit viimeksi? Taisi olla Agatha Christien dekkareista ja niiden oikeaoppisuudesta kertova kirja.
Mielimusiikkisi? Disney-biisit ja itse laulettu.
Mitä harrastat? Ryhmäshowtanssia kahden joukkueen voimin, kynsilakkoja ja käsitöitä, kuorolaulua sekä lautapelejä. Vesijuoksu on myös mukavaa.
Milloin olet onnellinen? Kun saa olla rauhassa kotona, ilman stressiä ja tehdä mukavia asioita, sekä onnistuessa ja laulaessa.
Mikä saa sinut ärtymään? Huono, epäasiallinen käytös, kiroilu, epäoikeudenmukaisuus, liiallinen jonottaminen, ihmisten välinpitämättömyys, somekommentoijat
Miten ja miksi olet päätynyt seurakuntaan töihin? Olen pikkutytöstä asti käynyt itse seurakunnan leireillä ja kerhoissa, joista päädyin sitten rippikoulun kautta isoseksi, joten usko ja seurakunta ovat olleet aina minulle toinen koti. Kun opettajakoulun ovet eivät lukion jälkeen auenneet, tuli minusta nuorisotyönohjaaja.
Mistä pidät eniten työssäsi? Oman luovuuden käyttö, Jeesuksesta kertominen, nuorten ja lasten tuleminen aina uudelleen mukaan toimintaan, kivat työkaverit.
Mitä odotat seurakuntalaisilta ja työkavereilta? Rentoutta, iloisuutta, joustavuutta, heittäytymistä, positiivisuutta, kannustusta.
Millaisia haasteita ja painopisteitä näet omassa työssäsi? Lisääntyvät mielenterveysongelmat ja nepsykirjo, oma jaksaminen
Minkä asioiden puolesta haluat tehdä töitä? Että ihmiset yhä kokisivat, että Jeesuksella on sijaa elämässä. Että usko, ehtoollinen, Raamattu, rukous ja seurakuntayhteys voivat kantaa elämässä
Voimanlähteesi? Usko, aviomies, kissat, harrastukset, hyvä ruoka, uni, kauniit asiat.
Mitä odotat elämältä? Lempeyttä, iloa, onnea, tasapainoa, mahdollisuuksia menestyä ja osata, oppia ja oivaltaa.
Unelmasi? Haluaisin kirjoittaa kirjan ja päästä tekemään musikaalikoreografioita.