Taloudellista neuvontaa ja avustusta

Taloudellisissa vaikeuksissa on mahdollista saada neuvontaa, ohjausta ja avustusta. Ole silloin yhteydessä diakoniatyöntekijään, jotta voitte keskustella elämäntilanteestasi ja avuntarpeestasi.Voit myös jättää soittopyynnön tekstiviestillä diakonian päivystyspuhelimeen 044-7118 670.

Avustus on pääasiallisesti ostokortti ruokaan. Tilanteen mukaan myös muu harkinnanvarainen apu on mahdollinen, kuten esimerkiksi ostokortti kirppikselle lasten vaatteiden hankintaa varten.

Kun haet taloudellista apua, tarvitsemme sinulta suostumuksen tietojesi tallentamiseen asiakasrekisteriin.Tarvittaessa ohjaamme sinut muihin palveluihin (sosiaalitoimi, Kela, talous- ja velkaneuvonta). Luvallasi voimme tehdä yhteistyötä eri tahojen, kuten sosiaalitoimen, kanssa tilanteen selvittämiseksi.

Mitä tietoja tarvitset?

Kun tulet selvittelemään taloudellista tilannettasi ensimmäisen kerran diakoniatyöntekijän kanssa, asiasi käsittelyä helpottaa, kun mukanasi ovat seuraavat asiakirjat:

• henkilöllisyystodistus
  • vuokrasopimus, joka osoittaa paikkakunnalla asumisen
  • tulo- ja menotiedot tai toimeentulotukipäätös

.

Penno on verkossa toimiva sovellus. Kun kirjaat siihen menot ja tulot, Penno kertoo yhdellä silmäyksellä rahatilanteesi ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi – oli se arjen tasapainottaminen tai seuraavaan unelmaan säästäminen.

Diakoniapäivystys

toimii puhelimitse

044-7118 670 ti-to klo 8.30-10.

Voit myös jättää soittopyynnön tekstiviestillä päivystysnumeroon.

Muina aikoina yhteydenotot suoraan diakoniatyöntekijöiden puhelinnumeroihin.

Halutessasi voit varata diakoniatyöntekijältä erikseen soittoajan keskustelua varten.

HUOM! Diakoniapäivystys suljettu to 23.12.

Ruoka-avustus Ylijäämäruoka
ma ja pe klo 12-13 Joutsentie 11
Oma kassi mukaan (muovipussi 0,20€)

Talous- ja velkaneuvonta Ylivieska