Taloudellista neuvontaa ja avustusta

Taloudellisissa vaikeuksissa on mahdollista saada neuvontaa, ohjausta ja avustusta. Ole silloin yhteydessä diakoniatyöntekijään, jotta voitte keskustella elämäntilanteestasi ja avuntarpeestasi.Ilman ajanvarausta voit tulla päivystysaikana.

Avustus on pääasiallisesti ostokortti ruokaan. Tilanteen mukaan myös muu harkinnanvarainen apu on mahdollinen.

Kun haet taloudellista apua, tarvitsemme sinulta suostumuksen tietojesi tallentamiseen asiakasrekisteriin. Usein tilanteen selvittäminen edellyttää yhteistyötä esimerkiksi sosiaalitoimen kanssa.

Mitä tietoja tarvitset?

Kun tulet selvittelemään taloudellista tilannettasi ensimmäisen kerran diakoniatyöntekijän kanssa, asiasi käsittelyä helpottaa, kun mukanasi ovat seuraavat asiakirjat:

• henkilöllisyystodistus
  • vuokrasopimus, joka osoittaa paikkakunnalla asumisen
  • tulo- ja menotiedot tai toimeentulotukipäätös

.

Diakoniapäivystys

toimii elokuussa edelleen puhelimitse

044-7118 670 ti-to klo 8.30-10.

Voit myös jättää soittopyynnön tekstiviestillä päivystysnumeroon.

Muina aikoina yhteydenotot suoraan diakoniatyöntekijöiden puhelinnumeroihin.

Halutessasi voit varata diakoniatyöntekijältä erikseen soittoajan keskustelua varten.

Vanhustyö, omaishoitajat

johtava diakoniatyöntekijä