Uutislistaukseen

Ylivieskan kirkko sai kastepuun ja kirkkojen pienoismallit

IMG_20230313_104838.jpg

Tekstiilitaiteilija Silja van der Meer oikealla ja vasemmalla seurakunnan puolesta vastaanottajat Tarja Koutonen, Kaisa Toivoniemi ja Mirva Ahola.

Maanantaina 13.3.2023 Silja van der Meer luovutti Ylivieskan kirkkoon tekemänsä kastepuun. Kastepuu asetetaan omalle paikalle kirkon sivualttarille heti kun lupakierros tuomiokapitulissa ja kirkkohallituksessa on käyty.

"Kastepuu on vuoden mittaan muuttuva tekstiilitaideteos, jonka neulepintaiseen puun runkoon kiinnitetään jokaiselle vuoden aikana kastetulle uudelle seurakuntalaiselle oma vihreä kastepuun lehti. Näin tummanpuhuva runko muuttuu vuoden edetessä yhä vihreämmäksi kastepuuksi. Jokaisen kastepuun lehden päällä on pieni kastehelmi, joka muistuttaa kastetun ainutlaatuisuudesta."

Lue kastepuu-tiedote tästä linkistä.

Maanantaina saatiin kirkkoon arvokas lahjoitus, kun Yrjö Kolppanen lahjoitti tekemänsä Ylivieskan kirkkojen pienoismallit. Ne ovat toistaiseksi sakastissa, mutta asetetaan nähtäville lähiaikoina kirkon ja kerhohuoneen väliseen vitriiniin.

Yrjö Kolppasen käsissä on syntynyt valtava määrä pienoismalleja. Ylivieskan kolmen kirkon mallit tulevat nyt nähtäväksi Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon.

13.3.2023 16.38