Uutislistaukseen

Ylivieskan kirkkoneuvosto esittää toimitalo Pietarin lainan poismaksua

Ylivieskan kirkkoneuvosto esittää toimitalo Pietarin lainan poismaksua

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle toimitalo Pietarin jäljellä olevan lainan poismaksua heinäkuussa.

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle Toimitalo Pietarin rakentamisesta jäljellä olevan lähes 1,5 miljoonan lainan maksamista kokonaisuudessaan heinäkuussa. Laina-aikaa syksyllä 2009 valmistuneella toimitalolla on jäljellä vielä lähes 10 vuotta, mutta kohonnut korkotaso nostaa kuluja vuositasolla noin 60.000 euroa. Seurakunnan maksuvalmius on hyvä eikä lainan poismaksu kokonaisuudessaan aiheuta likviditeettikriisiä.

Neuvosto esittää kirkkovaltuustolle vuokrasopimuksen tekemistä Winda Energy Oy:n / Tuulipuisto Oy Verkasalon kanssa seurakunnan noin 32 hehtaarin maa-alueen osalta sekä päätöksen alistamista Oulun tuomikapitulin vahvistettavaksi.

Kirkkoneuvosto keskusteli suunnitteluasteella olevan Törmäjärven retkeilyalueen hankesuunnittelusta ja merkitsi yhteistyökumppaneiden ja maanomistajien kanssa käydystä palaverista tehdyn muistion tiedoksi. Törmäjärvi ympäristöineen on hyvin suosittu ja tykätty retkeilyalueena kaikenikäisten keskuudessa. Alueelle sijoittuu myös seurakunnan maita sekä Törmälän leirikeskus. Alue on kuitenkin ajansaatossa ja suuren käyttäjämäärän vuoksi ”kärsinyt” ja vaatii suurempia huolto- ja korjaustoimenpiteitä. Pikaisin tarve on heikossa kunnossa olevien pitkospuiden uusiminen.

Kirkkoneuvosto hyväksyi johtavan nuorisotyönohjaaja Hanne Konttilan irtisanoutumisen 1.9.2023 lähtien ja myönsi Marjo Jokitalolle virkavapaata nuorisotyönohjaajan virasta 1.9. - 31.12.2023 väliselle ajalle. Jokitalo on valittu Inarin seurakuntaan nuorisotyönohjaajan viransijaiseksi. Neuvosto päätti puoltaa Janne Isomaan virkavapautta Merijärven kappeliseurakunnan kappalaisen virasta ajalle 1.9.-31.12.2023 Pihtiputaan ja Kinnulan seurakuntien vt. kirkkoherran viran hoitamista varten sekä kappalainen Jukka Kesolan virkavapautta vuorotteluvapaan pitämistä varten syksyllä 2023. Ajankohta tarkentuu sen mukaan, miten virkaan saadaan sijainen. Kirkkoneuvosto hyväksyi myös seurakunnan henkilöstön vuosilomasuunnitelman.

Eija Nivala
Eija Nivala
kirkkoherra
Terveystie 11
84100 Ylivieska
Kaisa Toivoniemi
Kaisa Toivoniemi
talousjohtaja
Terveystie 11
84100 Ylivieska

22.5.2023 11.04