Vältämme kättelyä toistaiseksi seurakunnan toiminnassa

5.3.2020 14.59

Kirkkohallitus on antanut seurakunnille 2.3.2020 toimintasuositukset, joilla pyritään vähentämään koronaviruksen leviäisen riskiä. Koronavirustartuntoja on toistaiseksi todettu Suomessa vähän. Varautuminen tähtää siihen, että tilanne myös pysyy hyvänä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL seuraa tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa. Kirkkohallituksen suositus perustuu näiden viranomaistoimijoiden ohjeistuksiin. Messun yhteydessä kättely jää pois, samoin muissa tilanteissa: erityisesti kun vieraillaan laitoksissa, mutta myös muissa kohtaamisissa. Pysytään rauhallisina ja pestään käsiä!