Ylivieskalaiset yritykset haastettu mukaan Kirkkotalakoisiin

12.3.2020 18.50

Ylivieskan Kotiseutuyhdistys on haastanut ylivieskalaiset yritykset mukaan Kirkkotalakoisiin. Ensimmäisessä vaiheessa lahjoituspyynnöt suunnattiin erityisesti seurakunnille. Viime syksynä haaste kohdennettiin yksityisille henkilöille. Tässä vaiheessa, kun kirkko alkaa nousta muotoonsa, haluttiin lahjoitushaaste lähettää myös yrityksille. Monet yritykset ovat jo itsenäisesti lahjoituksen antaneet, mutta mahdollisuus haluttiin laajentaa kaikille yrityksille.

Kotiseutuyhdistyksellä on Oulun poliisilaitoksen myöntämä rahankeräyslupa 15.5.2021 saakka Oulun poliisilaitoksen alueelle. Lahjoituksilla kerättävien varojen käyttötarkoitus on Ylivieskan ev.lut seurakunnan kirkon uudisrakentaminen, kirkon välttämättömien oheisrakennusten rakentaminen, kirkon kalustaminen, sisustaminen sekä kirkon ympäristöön vaadittavat istutukset, piha- ja puutarhatyöt ja vanhan kirkon muistaminen. Kertyneet varat on tarkoitus käyttää rahankeräyksen toimeenpanoaikana rakentamisen edistymisen mukaan. Rahalahjoituksia varten Ylivieskan Kotiseutuyhdistyksellä on tili Keski-Pohjanmaan Osuuspankissa. Tilinumero on FI57 5534 0520 1414 52. Maksettaessa käytettävä viitenumero on 84. Keräyksen käytännön toimeenpanija on Ylivieskan Kotiseutuyhdistyksen rahankeräysjaosto. Kaikkien lahjoituksen tehneiden yritysten nimet julkaistaan painettavassa lahjoituskirjassa sekä seurakunnan verkkosivuilla.

Kotiseutuyhdistyksen ja Ylivieskan seurakunnan tileille on kertynyt kirkkohanketta varten helmikuun 2020 loppuun mennessä yhteensä 751.661 euroa. Kirkkotalakoot-keräystavoite on yhteensä miljoona euroa.