Yhdessä – kertomus ylivieskalaisesta pääsiäisvaelluksesta -juhlakirja nyt tilattavissa ennakkoon

18.10.2021 13.03

Pääsiäisaattona 2016 tapahtuneen dramaattisen kirkkopalon jälkeen Ylivieskassa alkoi uuden kirkon suunnittelu, johon etsittiin ratkaisua yleisen arkkitehtikilpailun kautta. Suuren suosion saaneen kilpailun voitti Arkkitehtitoimisto K2S ehdotuksellaan Trinitas. Viisi vuotta kirkkopalon jälkeen pääsiäisenä 2021 uusi Pyhän Kolminaisuuden kirkko oli valmis ja vihittiin käyttöönsä. Viisi vuotta kestänyt seurakuntalaisten yhdessä kulkema pääsiäisvaellus oli saapunut raunioilta uuteen kotikirkkoon. Kirkon rakentamisen herättäessä jo ennakkoon suurta mielenkiintoa lahjoitusvaroja rakennushankkeeseen organisoinut Kirkkotalakoot -keräystoimikunta päätti laatia juhlakirjan, jossa käydään läpi rakennusprosessin eri vaiheita, joista ei vaikeuksiakaan puuttunut. Kirjaan on otettu mukaan myös katsaus Ylivieskan aikaisempiin kirkkoihin.

Upea kuva-, historia- ja tietoteos ”Yhdessä – kertomus ylivieskalaisesta pääsiäisvaelluksesta” on nyt tilattavissa ennakkoon. Kirja ilmestyy marraskuussa. Voit tehdä ennakkotilauksen tästä linkistä tai kirkossa ja kirkkoherranvirastossa oleviin tilauslaatikoihin aukioloaikoina. Varaa itselle tai lahjaksi kovakantinen, 180-sivuinen kirja, jota myydään Kirkkotalakoiden hyväksi 40 eurolla.