Toiveiden toukokuu

Toivo hengellistä laulua tai virttä Ylivieskan seurakunnan facebook-sivuilla tai sähköpostilla teija.siirtola@evl.fi. Toukokuussa julkaisemme joka viikolla torstaista sunnuntaihin yhden toivekappaleen seurakunnan youtube-kanavalla, joka linkitetään myös seurakunnan facebook-sivulle. Toiveita voi laittaa toukokuun loppuun saakka, mutta jos niitä tulee paljon, niin kaikkia ei välttämättä ehditä toteuttaa. Kanttori Teija vastaa toteutuksesta, mutta esittäjinä voi olla muitakin kotikuntamme muusikoita.

Roots konsertoi Ylivieskan kirkon raunioilla

Spirituaalit ovat Amerikan afrikkalaisen väestön hengellisiä kansanlauluja, jotka tunnetaan rytmikkyydestään ja tarttuvista melodioistaan. Niitä pidetään bluesin ja jazzin juurina.

Lauluyhtye Roots vie kuulijansa jälleen ensi sunnuntaina 9.8. klo 15 Kirkon raunioilla järjestettävässä konsertissa näille juurille. Juuret ovat alkaneet versota, sillä tällä kertaa ohjelmistossa on spirituaalien lisäksi myös uudempaa amerikkalaista gospel musiikkia sekä kotimaista hengellistä rytmimusiikkia, yhteislauluja unohtamatta.

Roots on perustettu kesällä 2016. Siinä laulavat musiikkipedagogit Eija ja Jouko Kantola, Jaana Yrttiaho sekä kirkkomuusikko/musiikkipedagogi Teija Siirtola.

Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehti kerätään Ylivieskan seurakunnan musiikkityölle.