Tapulin juurelta -blogipalsta

Viikottain julkaistava kolumni Kalajokilaakso-lehdessä sekä tällä sivulla

Kuva: Jussi LeppäläOvet auki

kirkon rakentaminen alkoi syyskuun viimeisenä päivänä 2019. Kirkkopuistossa vietettiin rukoushetkeä, ensimmäiset lapionpistot polkaistiin maahan ja tontin raivaaminen aloitettiin. Samana päivänä allekirjoitettiin allianssin toteutusvaiheen sopimus.

Helmikuussa 2020 kirkko saavutti harjakorkeutensa. Muoto hahmottui. Jännitettävää ja seurattavaa riitti kadun varren kävelijöille, naapureille ja nettikameran seuraajille. Tänään kirkko näyttää ulkopuolelta jo hyvin valmiilta. Jokainen työpäivä on vienyt lähemmäs kirkon valmistumista.

Viimeistään nyt on aika valmistautua uuden kirkon aikaan. Tavoitteena on suunnittelun alusta lähtien ollut, että kirkosta tulisi Jumalan huone ja seurakuntalaisten koti. Miten se tapahtuu? Vain yhdessä. Ajan kanssa. Niin, että ovet ovat auki kaikille. Kutsumme seurakuntalaisia mukaan yhteiseen työhön toivottamaan yhä uusia tulijoita tervetulleeksi. Nyt on aika avata ovet tulevaisuuteen, aika esittää ajatuksia, toiveita ja suunnitella tulevaa. Voit tehdä sen tästä linkistä tai kertomalla ajatuksesi työntekijöille ja luottamushenkilöille. Samasta linkistä voit ilmoittautua myös uuden kirkon vapaaehtoistyöhön kirkon päivystäjäksi.

Uuden koko kirkon strategian otsikko on ”Ovet auki”.  Se on hyvin osuva Ylivieskan seurakunnan tilanteeseen. Strategian arvoiksi on määritelty vanhat kristilliset hyveet usko, toivo ja rakkaus. Uskon kautta syntyy yhteys Jumalaan. Toivon taustalla on lupaus Jumalan oikeudenmukaisuudesta, huolenpidosta ja iankaikkisesta elämästä. Rakkaus merkitsee lähimmäisistä välittämistä aina ja kaikkialla. Edelleen seurakuntamme toiminta-ajatus on kiteyttää tärkeimmän ”Lähelle ihmistä – lähelle Jumalaa”. Se sisältää sekä kutsun rakastaa ja palvella että lupauksen Jumalan läsnäolosta.

Odotamme sitä hetkeä, kun kirkon ovet ovat auki. Kun saamme yhdessä käydä sisään. Sanoa Jumalalle kiitos. Tervetuloa!

Eija Nivala

Ylivieskan uuden kirkon alttariseinä