Tapulin juurelta -blogipalsta

Viikottain julkaistava kolumni Kalajokilaakso-lehdessä sekä tällä sivulla

Kaikki yhdessä

julkaistu 2.12.2019

Kolme vuotta keräystoimikunnan tehtävää suurella antaumuksella, vastuuta tuntien ja täydestä sydämestä hoitaneet puheenjohtaja Leo Mehtälä, varapuheenjohtaja Matti Harju ja Esko Jaatinen halusivat viime keväänä luopua tehtävästä ja siirtää vastuun uusille kasvoille. Kiitos Leo, Matti ja Esko!

Kirkkomatka jatkuu nyt täydennettynä uusilla jäsenillä. Olin valmis tarttumaan tarjottuun tehtävään, vaikka minulla siihen suostuessani ei ollut täysin varmaa käsitystä mitä se pitäisi sisällään. Ajattelin, että työ tekijäänsä neuvoo. Kanssani uusina toimikuntaan tulivat varapuheenjohtaja Esko Salmikangas, Vesa Isosalo ja Juha Nivala, kaikki tuttuja entuudestaan niin kuin myös muut toimikunnassa olevat.

Toimikunta on kokoontunut syksyn aikana viisi kertaa, käynyt rakentavaa keskustelua, ideoinut, osallistunut tapahtumiin, neuvotellut tulevista tapahtumista ja hionut aihioita pienryhmissä. Tiimissämme vallitsee hyvä me-henki.

Kaksi viikkoa sitten otimme Akustiikassa juhlavasti vastaan energiayhtiö Herrforsin 10 000 euron rahalahjoituksen kirkkohankkeelle. 700 000 euron raja ylittyi  ja nyt ollaan askeleen verran lähempänä miljoonan tavoitetta. Vaikka maali on vielä kaukana, koko ajan sitä lähestytään.

Kirkkotalakoot on mukana olijoille kuin maratonjuoksu, tajunnanräjäyttävä kokemus ja maaliin pääseminen vaatii tahdonvoimaa jaksaa loppuun asti. Väsymykselle emme anna sijaa.
Muistot eivät pala, mutta katse ja odotukset ovat nyt tulevassa, rakentamisen eri vaiheissa ja vihdoin uuden kirkon valmistumisessa keväällä 2021. Joulukuussa juhlimme peruskiven muurausta ja ensi keväälle on luvassa yleisötilaisuuksia, joissa pääsemme keskustelemaan kirkonrakentajien kanssa ja tutustumaan rakennustyömaan vaiheisiin.

Kirkkotalakoiden tunnus on Yhdessä. Olemme suuresti kiitollisia siitä, että ympärillämme – lähellä ja kaukana – on paljon yksityisiä, yrityksiä ja yhteisöjä, jotka haluavat osallistua ja toimia kirkkohankkeemme hyväksi.

Rakkaan kotikirkkomme menetys on yhdistänyt meitä ylivieskalaisia. Koemme, että uusi kirkko on meidän yhteinen tehtävä. Osallistumalla ja antamalla omaa työpanosta olemme kaikki yhdessä kirkonrakentajia.

Kaija-Maija Perkkiö
Keräystoimikunnan puheenjohtaja